Mutakakku appelsiini-mascarponevaahdolla

Täyteläinen ja tahmea suklaakakku, jonka pinnalle lusikoidaan pehmeää appelsiini-mascarponevaahtoa. Tämä suklainen unelma yhdistää täydellisesti makeuden ja raikkauden – täydellinen päätös aterialle!

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 20 min + jäähtyminen 60 min
  • Keskitaso
  • 6 palaa

Ainekset:

Kakkupohja
200 g voita
200 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl Meira leivinjauhetta
1 tl Meira kardemummaa
¼ tl suolaa
4 kananmunaa
2 tl voita vuoan voiteluun
Kuorrute
1 luomuappelsiini
2 dl kuohukermaa
250 g mascarponejuustoa
1 dl tomusokeria
50 g tummaa suklaata koristeluun

Ohje:

Kakkupohja

  1. Mittaa voi ja rouhittu suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä, kunnes seos tasaista. Ota kattila liedeltä.
  2. Sekoita keskenään sokeri, vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää kattilaan ja sekoita vispilällä.
  3. Lisää munat yksitellen vispilällä sekoittaen.
  4. Pingota irtopohjavuoan (ø 23) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
  5. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä löysäksi. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kuorrute

  1. Valmista kuorrute. Pese appelsiini ja raasta kuori. Vaahdota kerma vaahdoksi sähkövatkaimella ja lisää mascarponejuusto. Mausta tomusokerilla. Lisää appelsiinin kuori (säästä halutessasi hieman koristeluun). Vaahdota tarvittaessa lisää, mikäli vaahto on liian löysää.
  2. Nosta kakku varovaisesti tarjoiluastiaan. Rouhi suklaa ja koristele kakku. Tarjoa kakun kanssa appelsiini-mascarponevaahtoa