Pirteän yrttinen jauhelihakastike
Mausta yrttinen jauhelihakastike Meira timjamilla, oreganolla ja basilikalla.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 400 g | jauhelihaa |
| 1 rkl | Meira paahdettuja sipulihiutaleita (tai 1 sipuli) |
| 0.5 tl | Meira valkosipulijauhetta |
| 2 rkl | vehnäjauhoja |
| 400 g | tomaattimurskaa |
| 2-3 dl | vettä |
| 0.75 tl | Meira timjamia |
| 0.75 tl | Meira rouhittua mustapippuria |
| 0.75 tl | suolaa |
| 1 tl | sokeria |
| 2 tl | Meira oreganoa |
| 2 tl | Meira basilika |
Ohje:
- Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha kuumassa paistokasarissa omassa rasvassaan.
- Lisää sipuli ja valkosipulijauhe. Vähennä lämpöä ja anna sipulin kuullottua.
- Ripottele joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
- Lisää tomaattimurska. Huuhdo tölkki vedellä ja kaada joukkoon.
- Lisää timjami, mustapippuri, suola ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia.
- Mausta loppuvaiheessa oreganolla ja basilikalla. Tarkista maku.
- Tarjoa pastan tai keitettyjen perunoiden kanssa.