Perinteinen omenapiirakka

Tämä perinteinen omenapiirakka hurmaa täyteläisellä maullaan ja lämmittävillä mausteillaan. Täydellinen tarjottava syksyisiin kahvihetkiin – erityisesti vaniljajäätelön kera nautittuna.

  • Helppo

Ainekset:

Pohja
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl Meira Leivinjauhetta
3 rkl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)
¾ dl kermaa
Täyte
5-6 kpl kotimaisia omenoita
1 ½ dl tummaa sokeria (fariini tai ruoko)
1 tl Meira Ceylon Kanelia
½ tl Meira Neilikkaa
½ tl Meira Muskottipähkinää
½ tl Meira Inkivääriä
2 tl perunajauhoja
½ dl sitruunamehua
Vinkki! Tumma sokeri antaa piirakalle täyteläistä makua. Voit käyttää myös valkoista sokeria.
GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.

Ohje:

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ota halkaisijaltaan 24-28 cm piirakkavuoka esille.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi sekaan, kunnes taikina on murumaista. Ota 1 dl murua sivuun.
  3. Lisää kerma ja kääntele taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman murumaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan.
  4. Viipaloi omenat siivuiksi. Asettele omenat pohjan päälle osittain päällekkäin.
  5. Sekoita pienessä kulhossa sitruunanmehu, sokeri, perunajauhot ja mausteet. Kaada seos tasaisesti omenoiden päälle. Lopuksi ripottele sivuun ottamasi muruseos piirakan päälle.
  6. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  7. Tarjoile omenapiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.