Perinteinen omenapiirakka
Tämä perinteinen omenapiirakka hurmaa täyteläisellä maullaan ja lämmittävillä mausteillaan. Täydellinen tarjottava syksyisiin kahvihetkiin – erityisesti vaniljajäätelön kera nautittuna.
- Helppo
Ainekset:
| 100 g voita | |
| 4 dl vehnäjauhoja | |
| 2 tl Meira Leivinjauhetta | |
| 3 rkl tummaa sokeria (fariini tai ruoko) | |
| ¾ dl kermaa |
| 5-6 kpl kotimaisia omenoita | |
| 1 ½ dl tummaa sokeria (fariini tai ruoko) | |
| 1 tl Meira Ceylon Kanelia | |
| ½ tl Meira Neilikkaa | |
| ½ tl Meira Muskottipähkinää | |
| ½ tl Meira Inkivääriä | |
| 2 tl perunajauhoja | |
| ½ dl sitruunamehua |
Ohje:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja ota halkaisijaltaan 24-28 cm piirakkavuoka esille.
- Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Nypi hieman huoneenlämmössä pehmennyt voi sekaan, kunnes taikina on murumaista. Ota 1 dl murua sivuun.
- Lisää kerma ja kääntele taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman murumaiseksi. Taputtele taikina piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille. Halutessasi voit voidella vuoan.
- Viipaloi omenat siivuiksi. Asettele omenat pohjan päälle osittain päällekkäin.
- Sekoita pienessä kulhossa sitruunanmehu, sokeri, perunajauhot ja mausteet. Kaada seos tasaisesti omenoiden päälle. Lopuksi ripottele sivuun ottamasi muruseos piirakan päälle.
- Paista piirakkaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Tarjoile omenapiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.