Korvapuustivuoka

Korvapuustipäivää vietetään 4.10., mutta nämä pullat maistuvat vaikka joka päivä! Tämän herkullisen korvapuustivuoan loihdit Annin Uunissa -blogin ihanalla reseptillä.

  • Helppo
  • 8-10 pullaa

Ainekset:

Pullataikina
2,5 dl (kasvi)maitoa
25 g tuorehiivaa
1 dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeria
2 tl Meira Kardemummaa, jauhettu
½ tl Meira Hieno Merisuolaa
noin 7-8 dl vehnäjauhoja
75 g voita
1 kananmuna voiteluun
Täyte
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl sokeria
2-3 rkl Meira Kaneli, jauhettu
Vaniljaglaze
2 dl tomusokeria
½ dl maitoa
1 tl Meira Vaniljasokeria
2 rkl voisulaa
2 rkl maustamatonta tuorejuustoa

Ohje:

Pullataikina

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardemumma ja suola sekoittaen maitoon.
  2. Lisää puolet jauhoista desi kerrallaan koko ajan taikinaa sekoittaen puuhaarukalla tai vispilällä.
  3. Lisää loput jauhot alustaen taikinaa käsin tai koneella. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  4. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa, se on valmista.
  5. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti. Itse kohotan uunissa.

Pullat

  1. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  2. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla. Levitä voi tasaisesti taikinalevylle, ripottele päälle sokeri ja kaneli.
  3. Pyöritä taikinalevy rullalle kapeammasta päästä ja leikkaa rulla paloiksi (8-12 pullaa) riippuen vuokasi koosta.
  4. Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi uunivuoan pohjalle.
  5. Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Minun kooltaan 28 x 18 cm vuokaan mahtuu täydellisesti 12 pullaa aina 3 vierekkäin.
  6. Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
  7. Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.

Vaniljaglaze

  1. Mittaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kulhoon, vispaa tasaiseksi.
  2. Lisää sula voi vispaten sekaan.
  3. Lisää lopuksi tuorejuusto 1 rkl kerrallaan ja vispaa tasaiseksi.
  4. Lisää tomusokeria ja tuorejuustoa, jos haluat kuorrutteesta paksumpaa.
  5. Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada vaniljaglaze lämpimien pullien päälle. Nauti!