Korvapuustivuoka
Korvapuustipäivää vietetään 4.10., mutta nämä pullat maistuvat vaikka joka päivä! Tämän herkullisen korvapuustivuoan loihdit Annin Uunissa -blogin ihanalla reseptillä.
- Helppo
- 8-10 pullaa
Ainekset:
2,5 dl | (kasvi)maitoa |
25 g | tuorehiivaa |
1 dl | sokeria |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
2 tl | Meira Kardemummaa, jauhettu |
½ tl | Meira Hieno Merisuolaa |
noin 7-8 dl | vehnäjauhoja |
75 g | voita |
1 | kananmuna voiteluun |
100 g | huoneenlämpöistä voita |
1 dl | sokeria |
2-3 rkl | Meira Kaneli, jauhettu |
2 dl | tomusokeria |
½ dl | maitoa |
1 tl | Meira Vaniljasokeria |
2 rkl | voisulaa |
2 rkl | maustamatonta tuorejuustoa |
Ohje:
Pullataikina
- Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokerit, kardemumma ja suola sekoittaen maitoon.
- Lisää puolet jauhoista desi kerrallaan koko ajan taikinaa sekoittaen puuhaarukalla tai vispilällä.
- Lisää loput jauhot alustaen taikinaa käsin tai koneella. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa, se on valmista.
- Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunti. Itse kohotan uunissa.
Pullat
- Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
- Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla. Levitä voi tasaisesti taikinalevylle, ripottele päälle sokeri ja kaneli.
- Pyöritä taikinalevy rullalle kapeammasta päästä ja leikkaa rulla paloiksi (8-12 pullaa) riippuen vuokasi koosta.
- Leikkaa sopivan kokoinen leivinpaperi uunivuoan pohjalle.
- Nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Minun kooltaan 28 x 18 cm vuokaan mahtuu täydellisesti 12 pullaa aina 3 vierekkäin.
- Anna pullien kohota vielä noin 30 minuuttia liinan alla.
- Voitele pullat kananmunalla ja paista uunin alatasolla 185 asteessa noin 30 minuuttia.
Vaniljaglaze
- Mittaa tomusokeri, vaniljasokeri ja maito kulhoon, vispaa tasaiseksi.
- Lisää sula voi vispaten sekaan.
- Lisää lopuksi tuorejuusto 1 rkl kerrallaan ja vispaa tasaiseksi.
- Lisää tomusokeria ja tuorejuustoa, jos haluat kuorrutteesta paksumpaa.
- Anna pullien jäähtyä hetki ja kaada vaniljaglaze lämpimien pullien päälle. Nauti!