Kana-gyros
Kana-gyros on kreikkalaista ruokaa parhaimmillaan. Näin maustat kanan oikein.
- Helppo
Ainekset:
| 500 g | valmista nyhtökanaa (pulled chicken) |
| 2 rkl | voita |
| 0.5 tl | Meira timjamia |
| 0.5 tl | Meira oreganoa |
| suolaa | |
| Meira aromikas mustapippuria myllystä | |
| 4 kpl | pitaleipää |
| 1 kpl | punasipulia suikaleina |
| 2 kpl | tomaattia viipaleina |
| 1 kpl | jääsalaattia |
| 2 dl | kreikkalaista jogurttia |
| 6 cm | pala kurkkua raastettuna ja valutettuna |
| 2 kpl | valkosipulia raastettuna |
| 1 tl | Meira minttua |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 0.5 tl | suolaa |
| Meira aromikas mustapippuria myllystä |
Ohje:
- Valuta jogurtti esimerkiksi kahvisuodatinpussia apuna käyttäen. Yhdistä tsatsikin aineet. Laita maustumaan jääkaappiin.
- Sulata voi paistipannulla ja lisää joukkoon timjami ja oregano, anna paistua noin minuutti.
- Lisää joukkoon nyhtökana ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Paahda öljytyt pitaleivät pannulla miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat lämpimiä ja pinta on paahtunut.
- Laita pitaleipien päälle salaattia, tomaattia, sipulia ja kanaa. Lisää lopuksi tsatsiki ja rullaa. Voit käyttää foliota apuna.