Feta-filotaikinatikut ja tzatzikidippi

Rapea filotaikina kätkee sisäänsä suussa sulavan fetajuustotäytteen, ja kun ne yhdistetään raikkaaseen tzatzikidippiin, syntyy vastustamaton välimerellinen makuelämys. Täydellinen tarjottava illanistujaisiin!

  • Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 35 min + 2 h taikinan sulatus
  • Helppo
  • 4 hlö

Ainekset:

250 g (6 levyä) filotaikinaa (pakaste)
200 g fetajuustoa (pala)
n. 1 dl oliiviöljyä
½ dl mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä
½ dl hunajaa
½ rku tuoretta minttua koristeluun
Dippi
1 pss Meira Tzatziki-dippijauhetta
200 g ranskankermaa tai kermaviiliä

Ohje:

  1. Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säilytä avattua filotaikinaa kostean liinan alla, jotta se ei pääse kuivumaan.
  2. Leikkaa fetajuusto pituussuunnassa kuuteen osaan noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Leikkaa palat vielä kerran halki pituussuunnassa toiselta reunalta. Näin saat 12 fetatikkua.
  3. Ota yksi filotaikinalevy työtasolle ja voitele kevyesti öljyllä. Levitä päälle toinen filotaikina.
  4. Levitä neljä fetapalaa jonoksi taikinan alareunaan ja rullaa taikina tiukaksi kääröksi. Leikkaa tanko veitsellä neljään osaan. Voitele oliiviöljyllä ja pyörittele seesaminsiemenissä. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–13 minuuttia.
  5. Sekoita dippijauhe ranskankermaan tai kermaviiliin ja anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
  6. Siirrä filotaikinatikut tarjoiluastiaan ja valuta päälle hunajaa. Koristele halutessasi tuoreella mintulla. Tarjoa feta-filotaikinatikut dipin kanssa.