Adobo
Adobo on Filippiinien epävirallinen kansallisruoka. Perusainekset ovat yksinkertaiset, mutta makumaailma yllättää. Ruoka on vaivaton tehdä ja säilyy hyvin.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 1 kg | broilerin koipireisiä puolitettuina |
| 1.5 dl | soijaa |
| 1 rkl | Meira Valkosipulirouhe |
| 3 rkl | öljyä |
| 2 dl | kanalientä tai vettä |
| 3 kpl | Meira Laakerinlehti |
| 1 tl | Meira Mustapippuri, kokonainen |
| 1.5 dl | valkoviinietikkaa |
| 1 rkl | sokeria |
| suolaa |
Ohje:
- Yhdistä soija ja valkosipulirouhe kulhossa. Laita broilerinpalat kulhoon marinoitumaan vähintään kahdeksi tunniksi.
- Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paahda marinoidut broilerit huolellisesti noin 5 minuuttia per puoli.
- Lisää pannulle marinointiliemi ja kanaliemi. Kiehauta ja lisää laakerinlehdet sekä mustapippurit. Anna hautua noin 25 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
- Lisää joukkoon etikka sekä sokeri ja keitä vielä 10 minuuttia.
- Mausta tarvittaessa suolalla.