Kolmen kerroksen vegekakku

Reseptin lähetys sähköpostilla

Pohja:
1 ps (100 g) Meira manteleita
1 ps (70 g) Meira cashewpähkinöitä
1 ps (70 g) Meira saksanpähkinöitä
100 g gluteenittomia digestivekeksejä *)
1 tl hunajaa tai agavesiirappia **)

Suklaatäyte:
2 ½ dl soijavispiä (Alpro)
150 g maidotonta tummaa suklaata

Hedelmäsmoothietäyte:
375 g mangososetta (tai tuoretta/säilykemangoa)
2 isoa, kypsää banaania
1 ½ dl appelsiinitäysmehua
2 ¼ tl Meira Agar agar -jauhetta

Vaniljatäyte:
1 ¼ dl soijavispiä (Alpro)
120 g maidotonta valkosuklaata (tai 1 rkl sokeria ja 1 tl vaniljajauhetta) ***)
225 g vaniljan makuista soijavanukasta
2 rkl sokeria
1 rkl Meira vaniljasokeria
2 dl vettä
3 tl Meira Agar agar -jauhetta

Kiille:
4 dl appelsiinitäysmehua
2 passionhedelmää
1 tl Meira Agar agar -jauhetta

*) Huomioi gluteenittomien digestivekeksien maidottomuus. Jos kakun ei tarvitse olla gluteeniton, voit valita tavallisia digestivekeksejä, joista useimmat ovat maidottomia.
**) Käytä agavesiirappia, mikäli haluat kakusta vegaanisen.
***) Maidotonta valkosuklaata saa nykyään joistain ruokakaupoistakin, mutta varmimmin löydät sitä ekokaupoista. Suosituksena esimerkiksi iChoc White Vanilla. Jos suklaata ei ole käytettävissä tai et halua sitä kalliin hinnan vuoksi käyttää, voit maustaa täytteen sokerilla ja vaniljajauheella. Vaniljajauhe on jauhettua vaniljatankoa. Sen tilalle käy myös vaniljatangon siemenet.

Levitä mantelit ja pähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä pellin päällä. Laita paahdettu pähkinä-cocktail tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos muuttuu hienoksi ja hieman tahnamaiseksi. Lisää joukkoon digestivekeksit ja hunaja/agavesiirappi ja hienonna tasaiseksi. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla tai sipaise siihen öljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele pähkinä-keksiseos vuoan pohjalle.

Valmista suklaatäyte. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita suklaasula soijavaahdon joukkoon. Levitä vaahto vuokaan. Nosta jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi – tunniksi.

Tee seuraavaksi smoothietäyte. Käytä valmista mangososetta tai soseuta mango itse sauvasekoittimella. Yhdistä soseuttamalla joukkoon myös banaanit. Laita appelsiinimehu kattilaan ja ripottele joukkoon Agar agar -jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Yhdistä samantien sauvasekoittimella sekoittaen hedelmäsoseen kanssa. Kaada nopeasti vuokaan suklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on jähmettynyt.

Valmista lopuksi vaniljatäytekerros. Vatkaa soijavispi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä soijavanukas, sokeri, vaniljasokeri ja valkosuklaasula. Mittaa vesi kattilaan ja ripottele joukkoon Agar agar -jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Kaada samantien ohuena nauhana vatkaimella sekoittaen vanukasseoksen joukkoon. Yhdistä nopeasti soijavaahdon kanssa ja levitä heti vuokaan. Nosta kakku jääkaappiin.

Voit aloittaa samantien kiilteen tekemisen, sillä päällimmäinen täytekerros ehtii jähmettyä kiilteen jäähtyessä. Laita kattilaan appelsiinimehu ja hedelmäliha halkaistujen passionhedelmien sisältä. Ripottele joukkoon Agar agar -jauhe. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoitellen pari minuuttia. Anna kiilteen jäähtyä pitämällä kattilaa kylmässä vesihauteessa. Sekoittele välillä, jotta kiille jäähtyy tasaisesti. Kun seos on haaleaa ja muuttunut hieman paksummaksi, kaada se täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa vielä ainakin 3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Vinkki: Hedelmäkerroksen sisältämä banaani tummuu pikku hiljaa, joten väri on kirkkaimmillaan samana päivänä. Jos haluat tehdä kakun valmiiksi tarjoilua edeltävänä päivänä, voit korvata osan appelsiinimehusta sitruunamehulla, joka hillitsee värin tummumista. Tarkista makeus ja lisää sokeria. Toinen vaihtoehto on vaihtaa täytteiden järjestystä siten, että päällimmäiseksi tulee smoothiekerros, jolloin sen ehtii tehdä tarjoilupäivänä. Kiillettä ei tällöin tarvita.