Kierrätysohjeita Meiran tuotteille

Maustepussit ja koristeet

Ikkunallisten maustepussien ja koristetuotteiden pussipakkausten pakkausmateriaali sisältää useaa elintarvikekäyttöön soveltuvaa muovipolymeeriä. Muoviset maustepussit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä. Ne voidaan myös viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Alumiinikerroksen sisältävät maustepussit (ikkunattomat) hävitetään sekajätteenä.

Maustetölkit

Maustetölkit ovat lasia. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Pienten maustetölkkien sinetti hävitetään sekajätteenä, kannet voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Isojen maustetölkkien sinetti ja kannet voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

PET-tölkit

Joitakin mausteita on saatavilla myös suurtalouskäyttöön tarkoitetuissa 900 ml PET-tölkeissä . Sekä 900 millilitran maustetölkit että niiden kannet ja polystyreeniset sinetit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Putkilot

Kardemummaputkilo ja putkilon tulppa ovat muovia. Ne voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Myllymausteet

Myllytölkissä myytävät Meira mausteet on pakattu lasitölkkiin, jossa on polykarbonaattimuovinen myllykansi. Tölkin, josta myllykansi on irrotettu, voidaan lajitella lasijätteeseen. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Myllykansi ja lasitölkin polystyreenistä tehty sinetti voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Suolat

Meiran karkea merisuola 800 g pakataan nestekartonkipakkaukseen. Meira hienokiteinen merisuola 850 g, Meira myllysuola 600 g, Meira karkea merisuola 800 g ja Meira jodioitu hieno merisuola 600 g pakataan kartonkiseen koteloon.  Kaikki suolan kotelopakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen.

Säilöntä

Meira kasvisten ja sienten säilöntäaine, muut säilöntäaineet ja Meira sitruunahappo ja viinihappo pakataan pussiin, joka on alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia. Pakkaukset hävitetään sekajätteenä.

Leivontakoristeet- ja aineet

Meira leivonta-aineet on pakattu nestekartonkiin. Tölkkien kannet ovat polypropeenia. Tölkit voi litistää kansineen ja lajitella kartonkikeräykseen.
Leivinjauheen, vaniljasokerin, vanilliinisokerin ja ruokasoodan pussipakkaukset ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia. Ne lajitellaan sekajätteeseen.
Meira koristetuotteiden tölkit ovat lasia. Tölkki, josta kansi on irrotettu, voidaan lajitella lasijätteeseen. Lasipakkausjätettä kerätään muun muuassa suuremmissa taloyhtiöissä, kunnallisesti ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Isojen kakunkoristetölkkien kannet ja sinetti voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Pähkinät

Meiran pakkaamat pähkinät pakataan pusseihin, jotka koostuvat muovisesta monikerrosmateriaalista. Pähkinäpussit voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.

Kastikkeet

Meira salaattikastikkeiden, sinappien ja ketsuppien pullopakkaukset ovat polyeteenitereftalaattimuovia. Pullojen sinetit ovat alumiinia sisältävää monikerrosmateriaalia, ja ne lajitellaan sekajätteeseen. Kansi on polypropeenia. Sekä PET-pullo että kansi voidaan hävittää seka- tai energiajätteenä tai viedä muovipakkausten keräyspisteeseen. Erottelethan kuitenkin kannen pullosta muovijäteastiaan, sillä ne koostuvat eri muovipolymeereistä. Muovista pakkausjätettä kerätään Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ekopisteissä. Jätteen keräyksessä ja kierrätyksessä on paikallisia eroja.