Feta-filotaikinatikut ja tzatzikidippi
Rapea filotaikina kätkee sisäänsä suussa sulavan fetajuustotäytteen, ja kun ne yhdistetään raikkaaseen tzatzikidippiin, syntyy vastustamaton välimerellinen makuelämys. Täydellinen tarjottava illanistujaisiin!
- Aktiivinen: 20 min Passiivinen: 35 min + 2 h taikinan sulatus
 - Helppo
 - 4 hlö
 
Ainekset:
| 250 g (6 levyä) | filotaikinaa (pakaste) | 
| 200 g | fetajuustoa (pala) | 
| n. 1 dl | oliiviöljyä | 
| ½ dl | mustia ja valkoisia seesaminsiemeniä | 
| ½ dl | hunajaa | 
| ½ rku | tuoretta minttua koristeluun | 
| 1 pss | Meira Tzatziki-dippijauhetta | 
| 200 g | ranskankermaa tai kermaviiliä | 
Ohje:
- Sulata filotaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Säilytä avattua filotaikinaa kostean liinan alla, jotta se ei pääse kuivumaan.
 - Leikkaa fetajuusto pituussuunnassa kuuteen osaan noin 1 cm paksuisiksi tikuiksi. Leikkaa palat vielä kerran halki pituussuunnassa toiselta reunalta. Näin saat 12 fetatikkua.
 - Ota yksi filotaikinalevy työtasolle ja voitele kevyesti öljyllä. Levitä päälle toinen filotaikina.
 - Levitä neljä fetapalaa jonoksi taikinan alareunaan ja rullaa taikina tiukaksi kääröksi. Leikkaa tanko veitsellä neljään osaan. Voitele oliiviöljyllä ja pyörittele seesaminsiemenissä. Nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 10–13 minuuttia.
 - Sekoita dippijauhe ranskankermaan tai kermaviiliin ja anna maustua jääkaapissa 20 minuuttia.
 - Siirrä filotaikinatikut tarjoiluastiaan ja valuta päälle hunajaa. Koristele halutessasi tuoreella mintulla. Tarjoa feta-filotaikinatikut dipin kanssa.