Vegaaninen pekaanipiirakka

Reseptin lähetys sähköpostilla

Vinkki: Piirakasta saa gluteenittoman korvaamalla pohjan vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. 

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
¼ tl Meira suolaa
150 g maidotonta margariinia
2 ½ rkl vettä

Täyte:
85 g maidotonta margariinia
1 dl sokeria
½ dl + 1 rkl perunajauhoja
1 dl fariinisokeria
1 ¾ dl vaahterasiirappia
125 g vauvojen hedelmäsosetta (esim. persikka-banaani)
2 tl Meira vaniljasokeria
¼ tl Meira suolaa
¼ tl Meira muskottipähkinää
3 ½ ps (à 70 g) Meira pekaanipähkinöitä

Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaisin margariinin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta tiivis möykky. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi levyksi. Kippaa voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm tai vastaavan kokoinen sydänvuoka) pohjalle. Painele reunoja vasten ja muotoile reuna sormien avulla siistiksi.

Valmista täyte. Sulata margariini kattilassa. Yhdistä perunajauhot ja sokeri keskenään. Sekoita kaikki ainekset voisulan joukkoon pekaanipähkinöitä lukuun ottamatta.

Säästä puolitoista pussillista pähkinöitä pinnalle, valitse siihen ehjät pähkinät. Levitä loput noin kaksi pussillista vuokaan. Kaada päälle täyte ja asettele pinnalle loput pähkinät.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, jotta pähkinät eivät tummu liikaa.

 

Vinkki: Tarjoile lisukkeena vegaanista kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

Piirakasta tulee melko makea, eli se sopii hyvin etenkin makeiden leivonnaisten ystäville!

 

Lähde: kinuskikissa.fi