Korealainen bbq-kana salaatinlehtiin käärittynä

Reseptin lähetys sähköpostilla

Korealainen bbq-kana salaatinlehtiin käärittynä

4:lle
Vaikeusaste: keskitaso
Valmistusaika: 45 min
(Ei sisällä hernettä, ei sisällä kalaa/äyriäisiä, ei sisällä sitrushedelmiä, ei sisällä pähkinää, ei sisällä kananmunaa)
 
Korealainen bbq-kana toimii hyvin isommankin porukan ruokana. Eri täytteistä jokainen pystyy helposti kokoamaan omanlaisensa annoksen. Kasvisten ja majoneesin lisäksi voit tarjota esimerkiksi hoisin-kastiketta tai riisiä. Jos daikon eli valkoretikka ei löydy lähikauppasi valikoimista, voit käyttää pelkkää porkkanaakin.
 
Marinadi
2 rkl soijakastiketta
2 rkl ruokosokeria
1½ tl seesamiöljyä
1 rkl Meira chilirouhe, tulinen
1 rkl Meira sipulijauhetta
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
Meira mustapippuria, rouhittu
2 rkl seesaminsiemeniä
 
500 g broilerin rintafileetä ohuina siivuina
 
Pikkelöidyt kasvikset
1/3 daikonia eli valkoretikkaa suikaloituna
1 porkkana suikaloituna
½ dl sokeria
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl vettä
1 tl Meira jodioitua hienoa merisuolaa
 
Seesam-majoneesi
6 rkl majoneesia
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl soijaa
½ rkl seesamöljyä
 
12 kpl Romaine-salaatin lehtiä
24 siivua kurkkua
4 kevätsipulia
 
 
Sekoita marinadin ainekset ja laita muovipussiinbroilerisiivujen kanssa. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa. Pilko daikon ja porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Sekoita pikkelöintiliemi eli sokeri, viinietikka, vesi ja suola. Nosta suikaloidut kasvikset liemeen ja anna pikkelöityä vähintään tunti tai mielellään yön yli.
 
Sekoita majoneesin ainekset. Poista ylimääräiset marinadit broilerisiivuista ja paista kypsiksi. Kokoa salaatinlehtiin broileria, majoneesia, pikkelöityä daikonia sekä porkkanaa, kurkkua ja ohueksi siivutettua kevätsipulia.