Perinteinen maustekakku
Perinteinen maustekakku maustuu helposti kanelilla, kardemummalla, inkiväärillä ja neilikalla. Testaa tämä yksinkertainen resepti.
- Helppo
Ainekset:
| 4 dl | piimää tai kermaviiliä |
| 1.5 dl | sokeria |
| 2 dl | tummaa siirappia |
| 3 tl | Meira kanelia |
| 1 tl | Meira kardemummaa |
| 1 tl | Meira inkivääriä |
| 1 tl | Meira neilikkaa |
| 1.5 tl | Meira ruokasoodaa |
| 2 dl | korintteja tai rusinoita |
| 7 dl | vehnäjauhoja |
| 175 g | voita tai margariinia |
Ohje:
- Sekoita piimä, sokeri ja siirappi kulhossa.
- Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet (ja korintit/rusinat).
- Lisää sulatettu rasva. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada voideltuun vuokaan. Paista 175 asteessa 45–60 minuuttia.
- Kakku on kypsä, kun se irtoaa vuoan reunoista ja on väriltään kauniin ruskea.
- Kakku maistuu parhaimmalta jäähtyneenä ja soveltuu hyvin pakastettavaksi.