Miso Brownie
Tässä Miso Brownie -reseptissä misokinuskin umami liittoutuu kahvin kanssa ja nostaa brownien herkullisuuden uuteen ulottuvuuteen. Testaa ja ihastu!
- Helppo
Ainekset:
| 200 g | tummaa suklaata |
| 200 g | suolatonta voita |
| 2 tl | Meira vanilijasokeria |
| 4 | kanamunaa |
| 250 g | tummaa muscavado-sokeria |
| 40 ml | Segafredo-espressoa |
| 50 g | sokeritonta kaakaojauhetta |
| 75g | durumvehnäjauhoja |
| 1 tl | Meira leivinjauhetta |
| ripaus | Meira mineraalisuolaa |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | sokeria |
| 2 rkl | laadukasta misotahnaa |
| 40 ml | Segafredo Espressoa |
| 50 g | voita |
Ohje:
Browniet
- Lämmitä uuni 165 asteiseksi.
- Sulata kuutioitu voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa ja aseta sen jälkeen jäähtymään.
- Vatkaa kananmunat vaahdoksi.
- Lisää kananmunavaahtoon kuuma espresso sekä sokeri.
- Jatka vatkaamista, kunnes vaahto muuttuu hieman vaaleammaksi ja kuohkeaksi. Vaahto saa jäädä kuitenkin hyvin juoksevaksi.
- Nostele jäähtynyt suklaavoiseos vaahdon joukkoon ja lisää sen jälkeen vielä loput ainekset.
- Kaada taikina voideltuun/ leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista brownieta n. 25 minuuttia. Brownien on tarkoitus jäädä keskeltä märäksi
- Leikkaa Browniet neliskulmaisiksi annospaloiksi ja valuta päälle runsaasti misokinuskia.
- Tarjoile taateleiden kanssa.
Misokinuski
- Laita kuohukerma, sokeri ja espresso kattilaan.
- Keitä aineksia miedolla lämmöllä sekoitellen n. 20 minuuttia. Vältä kuohumista, ettei kinuski pääse muuttumaan rakeiseksi.
- Kun kinuski on valmista (voit testata tipauttamalla pisaran kinuskia kylmään veteen. Jos kinuksi muuttuu palloksi, on se valmista), lisää sekaan miso tahna ja vispaa se kinuskin sekaan.
- Lopuksi lisää voi antamaan kinuskille kiiltoa.