Itsenäisyyspäivän kakku
Herkullinen kakkuresepti itsenäisyyspäivän viettoon.
- Helppo
- 12-15 annosta
Ainekset:
| 4 | munaa |
| 1.5 dl | erikoishienoa sokeria |
| 1 tl | Meira vaniljasokeria |
| 1.5 dl | vehnäjauhoja |
| 0.5 dl | perunajauhoja |
| 0.5 tl | Meira leivinjauhetta |
| margariinia | |
| Meira kookoshiutaleita |
| mehua |
| pakastemarjoja maun mukaan | |
| hillo-marmeladisokeria |
| kuohukermaa | |
| turkkilaista jogurttia | |
| erikoishienoa sokeria |
| Haluamiasi koristeita |
Ohje:
- Voitele vuoka ja leivitä se kookoshiutaleilla.
- Vatkaa munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele munavaahtoon.
- Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Anna kakun hiukan jäähtyä ennen kumoamista.
- Valmista täyte. Nosta kohmeiset marjat ja sokeri noin kahden litran vetoiseen mikrouunin kestävään kulhoon.
- Kuumenna täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia, kunnes sokeri on täysin sulanut ja seos kuplii. Sekoita kerran kuumentamisen keskivaiheella, sekä lopuksi huolellisesti.
- Kuori mahdollinen vaahto pinnalta. Anna hillon jäähtyä, jolloin se kiinteytyy. Sekoita valmis hillo.
- Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.
- Kostuta kakun alin osa mehulla.
- Levitä päälle hillo ja nosta seuraava kakkupala päälle. Kostuta myös se ja levitä hillo. Peitä kolmannella kakulla ja kostuta myös se.
- Vatkaa kuorrutusta varten kerma vaahdoksi. Lisää vaahtoon vatkauksen loppuvaiheella jogurtti ja sokeri.
- Kuorruta kakku kermavaahtopursotuksin ja koristele makusi mukaan.