Donitsikakku
Donitsikakku on näyttävä kahvikakku, joka muistuttaa isoa donitsia ja on maultaan pullainen.
- Helppo
Ainekset:
| 200 g | voita |
| 2 dl | fariinisokeria |
| 2 | munaa |
| 3.5 dl | vehnäjauhoja |
| 70 g | Meira hasselpähkinäjauhetta (1 pss) |
| 2 tl | Meira leivinjauhetta |
| 2 tl | Meira kardemummaa |
| 2 tl | Meira vaniljasokeria |
| 200 g | sitruunarahkaa |
| 265 g | tomusokeria |
| 0.5 dl | valkuaista |
| pinkkiä pastaväriä | |
| Meira nonparelleja (purppura ja kirjava) |
Ohje:
- Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.
- Sekoita munat joukkoon yksitellen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään.
- Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen sitruunarahkan kanssa.
- Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan (tilavuus 2 l). Korppujauhotusta ei kannata tehdä, jos käytössä on teflonvuoka, jotta kakun pinta jää siistimmäksi.
- Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia. Varmista kypsyys puutikulla – tikkuun ei saa tarttua taikinaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa.
- Kumoa ja käännä kakku vielä kerran ympäri – näin kakun muoto levenee ylöspäin. Jäähdytä.
- Yhdistä tomusokeri ja valkuainen.
- Värjää pinkiksi pastavärillä.
- Levitä tai pursota kuorrutetta kakun päälle.
- Ripottele samantien pinnalle nonparelleja.