Britakakku

Britakakku on klassinen suomalainen kesäherkku, joka hurmaa rapealla marenkipinnallaan ja pehmeällä täytteellään. Tämä kakku yhdistää täydellisesti makean marengin, raikkaan raparperi-mansikkahillon ja tuoreet mansikat. Britakakku on täydellinen valinta juhlapöytään tai kesäiseen kahvihetkeen ystävien ja perheen kanssa.

  • n. 60 min
  • Keskitaso

Ainekset:

Pohja
150 g voita
1 ½ dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeria
3 keltuaista
1 tl Meira Leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl maitoa
Marenki
3 valkuaista
1 dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeria
1 dl Meira Mantelilastuja
Täyte
4 dl kermaa
1 dl ranskankermaa
1 tl Meira Vaniljasokeria
2 tl Meira Kardemummaa
2 dl raparperi-mansikkahilloa
200 g mansikoita
Koristelu
syötäviä kukkia
erilaisia marjoja
tomusokeria

Ohje:

Pohja

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit kuohkeaksi.
  3. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan taikinan, koko ajan vatkaten.
  4. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauhoseosta sekä maitoa taikinaan vuorotellen, hiljalleen vatkaten.
  5. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle pellille (40 x 35 cm).

Marenki

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokerit keskenään.
  2. Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisvaahto on kuohkeaa, kiiltävää ja pysyy kulhossa, kun sen kääntää ylösalaisin.
  3. Levitä marenki taikinapohjan päälle ja ripottele päälle mantelit. Nosta pelti uuniin.
  4. Paista pohjaa marengin kanssa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
  5. Nosta pohja uunista ja anna jäähtyä.

Täyte

  1. Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja vatkaa lopuksi ranskankerma sekaan.
  2. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Lisää tarvittaessa makeutta sokerilla.
  3. Perkaa mansikat ja viipaloi ne valmiiksi. Keitä hillo, jos teet sen itse ja jäähdytä.

TEE NÄIN

  1. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua.
  2. Leikkaa pohja neljään tai kahteen yhtä suureen osaan.
  3. Irrota taikinalevyt leivinpaperista lastalla ja siirrä alimmainen pala tarjoiluvadille.
  4. Levitä päälle hilloa, mansikoita ja kardemummakermaa.
  5. Nosta toinen levy päälle ja toista täyttö loppuun asti.
  6. Koristele Britakakun ylin kerros syötävillä kukilla ja marjoilla. Sihtaa päälle tomusokeria halutessasi.