Sydänmerkki-tuotteen valitseminen on luotettava tapa tietää, että tehty ruokavalinta edistää terveyttä. Se osoittaa tietyissä tuoteryhmässä terveellisen vaihtoehdon, helposti ja luotettavasti. Sydänmerkin saavat vain elintarvikkeet, joissa rasvan laatu on hyvä ja suolan määrää on vähennetty.

Elintarvikevalmistajat voivat hakea merkin käyttöoikeutta puolueettomalta asiantuntijaryhmältä. Käyttöoikeuden voi saada, jos kaikki kriteerit täyttyvät. Kriteerit perustuvat tutkittuun ravitsemustietoon ja asiantuntijaryhmä kehittää kriteereitä jatkuvasti tieteen ja ruokavalikoiman kehittyessä.

Sydänmerkki on elintarvikeyrityksille vapaaehtoinen. Moni yritys on kuitenkin jo ottanut tavaksi kertoa kuluttajille hyvistä tuotteistaan Sydänmerkin avulla.

Lähde:
http://www.sydanmerkki.fi/