Ras el hanout -hummus appelsiinilla ja hasselpähkinällä
Tämä täyteläinen hummus yhdistää samettisen kikhernepyreen, raikkaan appelsiinin ja paahdetut hasselpähkinät, tuoden makuihin syvyyttä Meiran Ras el hanout -mausteseoksella. Täydellinen dipattavaksi pitaleivän tai rapeiden kasvisten kanssa – tämä herkku vie sinut suoraan Marokon makumaailmaan.
- Aktiivinen: 10 min Passiivinen: 5 min
 - Helppo
 - 4 hlö
 
Ainekset:
| 1 dl | kuorimattomia hasselpähkinöitä | 
| 1 tlk (380/230 g) | kikherneitä | 
| 1 | valkosipulinkynsi | 
| 1 | luomu appelsiini (kuori + ½ dl mehua) | 
| 1 rkl | tahinia | 
| 1 + ½ tl | Meira Ras el hanout -mausteseosta | 
| 1 + 1 rkl | oliiviöljyä | 
| ½ tl | suolaa | 
Ohje:
- Hienonna hasselpähkinät karkeaksi muruksi veitsellä ja paahda kuivalla paistinpannulla ilman rasvaa.
 - Huuhtele ja valuta kikherneet. Siirrä kikherneet tehosekoittimen kulhoon.
 - Kuori ja paloittele valkosipuli. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehua ½ dl.
 - Lisää valkosipuli, appelsiinin kuori ja mehu tehosekoittimen kulhoon. Mittaa päälle tahini, 1 tl ras el hanout -maustetta, 1 rkl oliiviöljyä ja suola. Soseuta tasaiseksi tahnaksi.
 - Laita hummus kulhoon ja tee pintaan pyörre. Lisää päälle paahdetut pähkinät, 1 rkl oliiviöljyä ja ½ tl ras el hanout -maustetta. Tarjoa esimerkiksi pitaleivän ja kasvisten kanssa. Hummus säilyy jääkaapissa noin 3 päivää.