Meksikolainen Chili sin carne
Meksikolainen Chili sin carne valmistuu ilman lihaa. Resepti on tehty suurkeittiömitoituksella.
- 40 min.
 - Helppo
 - 20 annosta
 
Ainekset:
| 1,000 kg | sipulia | 
| 0,150 kg | valkosipulin kynsiä | 
| 0,100 l | öljyä | 
| 0,012 kg | sokeria | 
| 0,004 kg | Meira suolaa | 
| 0,004 kg | Meira rouhittua mustapippuria | 
| 0,010 kg | Meira tulista chilirouhetta | 
| 0,006 kg | Meira juustokuminaa | 
| 0,004 kg | Meira kanelia | 
| 1,600 kg | tomaattimurskaa | 
| 1,000 l | vettä | 
| 1,000 kg | Härkis-härkäpapuvalmistetta | 
| 2,400 kg | säilöttyä papusekoitusta | 
| 0,100 kg | tummaa suklaata (70 g kaakaota) | 
| 0,200 l | silputtua, tuoretta korianteria | 
| tortilloita | |
| smetanaa | 
Ohje:
- Kuori ja viipaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
 - Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää sokeri, suola ja mausteet, jatka kuullottamista minuutin ajan.
 - Lisää sipuliseoksen joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kypsennä sipuleita 20 minuuttia.
 - Lisää tomaattikastikkeen joukkoon Härkis, huuhdellut pavut ja rouhittu suklaa. Kuumenna kunnes suklaa sulaa. Tarkista suola.
 - Lisää valmiin Chili sin carnen joukkoon silputtua tuoretta korianteria.
 - Tarjoa tortilloiden ja smetanan tai keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.