Meksikolainen Chili sin carne

Reseptin lähetys sähköpostilla

Meksikolainen Chili sin carne

20 annosta
kasvis, gluteeniton, laktoositon
Valmistusaika: 40 minuuttia
 
1,000 kg sipulia
0,150 kg valkosipulin kynsiä
0,100 l öljyä
0,012 kg sokeria
0,004 kg Meira suolaa
0,004 kg Meira rouhittua mustapippuria
0,010 kg Meira tulista chilirouhetta
0,006 kg Meira juustokuminaa
0,004 kg Meira kanelia
1,600 kg tomaattimurskaa
1,000 l vettä
1,000 kg Härkis-härkäpapuvalmistetta
2,400 kg säilöttyä papusekoitusta
0,100 kg tummaa suklaata (70 g kaakaota)
0,200 l silputtua, tuoretta korianteria
 
Lisäksi
tortilloita
smetanaa
 
1. Kuori ja viipaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet.
2. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää sokeri, suola ja mausteet, jatka kuullottamista minuutin ajan.
3. Lisää sipuliseoksen joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kypsennä sipuleita 20 minuuttia.
4. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon Härkis, huuhdellut pavut ja rouhittu suklaa.  Kuumenna kunnes suklaa sulaa. Tarkista suola.
5. Lisää valmiin Chili sin carnen joukkoon silputtua tuoretta korianteria.
 
Tarjoa tortilloiden ja smetanan tai keitetyn riisin tai kvinoan kanssa.