1. Valmista kahvia riittävästi

Varaa kahvipöytäjuhliin 2–4 kuppia suodatinkahvia vierasta kohden.
Päivällis- tai lounaskutsuilla riittää noin puolitoista kuppia ruokailijaa kohden. Yhteen kahvikuppiin tarvitaan 1 mittalusikallinen (7 g) suodatinjauhettua kahvijauhetta. Kymmenelle vieraalle tarvitaan siis 250 grammaa eli 5,5 desilitraa kahvijauhetta. Hyvän kahvin valmistamiseen tarvitaan puhtaat välineet ja kylmää, raikasta vettä.

2. Tarjoile kahvi oikein

Päivälliskutsuilla kahvi tarjoillaan jälkiruoan yhteydessä tai sen jälkeen. Kahvipöytäjuhlissa kahvi katetaan syötävän kanssa samaan pöytään. Noutopöytä on kätevintä kattaa siten, että ensin katetaan syötävät ja lopuksi kahvi. Kahvi kaadetaan kuppiin kullekin vieraalle erikseen. Kahvi on parhaimmillaan juuri valmistettuna. Jos joudut seisottamaan kahvia yli puoli tuntia, kaada se termoskannuun. Älä sekoita vanhaa kahvia uuteen kahviin äläkä lämmitä uudelleen kertaalleen jäähtynyttä kahvia.

3. Valitse oikea kahvilaatu

Perinteinen vaaleapaahtoinen suodatinkahvi on varma vaihtoehto erityisesti suurelle joukolle järjestettävissä juhlissa. Lempeäpaahtoinen, aromikas ja maistuva Meiran Kulta Katriina on kuulunut suomalaisiin kahvipöytiin jo vuodesta 1937. Nyt klassikosta on tarjolla myös Kulta Katriina Premium, Kulta Katriina Tumma Paahto ja Kulta Katriina Luomu.

4. Varaa riittävästi maitoa ja kermaa

Varaa täysmaitoa ja kermaa puoli desiä juhlijaa kohti. Varaa myös laktoositon vaihtoehto. Vegaaneille ja maitoallergikoille voi tarjoilla soijamaitoa. Jos tarjoat kahvin kanssa kuumennettua ja vaahdotettua maitoa, älä lämmitä sitä yli 70-asteiseksi.

5. Tarjoa raikasta vettä

Kata kahvin viereen tarjolle raikasta vettä ja juomalaseja. Kahvin sisältämä kofeiini lisää nesteen poistumista kehosta. Siksi kahvin kanssa kannattaa nauttia lasillinen vettä.