Suomalaisista ruuanlaittajista yli kolmannes, 35 %, toivoo helpotusta nimenomaan kasvisruokien maustamiseen, selviää Meiran alkuvuodesta teettämästä tutkimuksesta1.

‒ Kasvisruokien maustamiseen kaivataan helpotusta enemmän kuin minkään muunlaisten ruokien. Myös vaihtoehtoproteiinien, kuten nyhtökauran tai härkäpapuvalmisteiden maustamiseen apua toivoi lähes viidennes vastaajista, kertoo maustamistuotteiden tuoteryhmäpäällikkö Johanna Martikainen Meiralta.

Meira tuo kotikokkaajien arkea helpottamaan neljä mausteseosta: kasvismausteseokset haudutettaviin ruokiin, sosekeitoille, uunijuureksille ja wokeille. Yksi pussi mausteseosta pitää sisällään kaikki tarvittavat mausteet 4‒6 hengen annokseen. Kaikki kasvismausteseokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia eivätkä sisällä lisä- tai säilöntäaineita. Uutuuksien sisältämä suola on jodioitua.

Uutuuksilla helposti syvempää makua kasvisruokiin

‒ Jopa kokeneilla ruuanlaittajilla on yhä mielikuva siitä, että kasvisruoka olisi aina mautonta. Näin ei kuitenkaan tarvitse olla, sillä sopivia mausteita oikein annostelemalla ruuasta saa helposti maistuvaa, toteaa Meiran tuotekehitysasiantuntija Markus Kotiranta.

Meiran kasvismausteseokset ratkaisevat samalla kaksi haastetta: sekä oikeiden mausteiden valinnan että annostelun. Kuhunkin seokseen on huolella valittu kyseiseen ruokalajiin parhaiten sopivat mausteet, ja yhdellä 25 gramman maustepussilla maustaa 4‒6 annosta. Muita mausteita eikä esim. liemikuutiota tarvita. Seoksen käyttö on helppoa: ruokalajista riippuen pussin sisällön voi kaataa suoraan pilkottujen kasvisten päälle tai hellalla porisevaan kattilaan. Uudet kasvismausteet ovat myös erinomainen apu marinadien valmistuksessa.

1) Meiran kyselytutkimus: Maustaminen ja leivonta suomalaisissa kodeissa 01/2017, N=1000 / M3 Research