Rainforest Alliance

Tammikuussa 2018 UTZ ja Rainforest Alliance sulautuivat uuteen organisaatioon, joka kantaa Rainforest Alliance -nimeä. Rainforest Alliance on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka tavoitteena on toiminnallaan tukea biodiversiteettiä sekä maankäytön ja liiketoiminnan käytäntöjä muuttamalla varmistaa kestävä elinkeino. Rainforest Alliance -sertifiointi takaa, että tuote on valmistettu työntekijöille oikeudenmukaisissa oloissa, ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen mukaisesti. Lisätietoja sertifikaateista löydät Rainforest Alliancen ja UTZ:n englanninkielisiltä sivuilta.

Rainforest Alliance -sertifioidut tuotteet tunnistaa sammakkosinetistä. Valikoimistamme löytyy useita eri kahvituotteita, joiden pavut tulevat Rainforest Alliance -sertifioiduilta tiloilta. Voit tutustua valikoimaamme lisää tästä.

Reilu kauppa

Reiluun kauppaan (engl. Fairtrade) kuuluminen takaa pienviljelijölle raaka-aineen kuten kahvin tai mausteiden markkinahintojen heilahdellessa aina vähintään Reilun kaupan takuuhinnan ja sen päälle maksettavan Reilun kaupan lisän. Reiluun kauppaan kuuluvat pienviljelijät muodostavat yhdessä osuuskuntia ja he päättävät yhdessä, miten lisä käytetään. Käyttökohteita voi olla esimerkiksi tuotannon tehostaminen tai investoiminen koulutukseen ja terveyenhuoltoon. Reilu kauppa turvaa pelloilla työskentelevien ihmisten oikeuksia, lapsityövoima on kielletty. Tuotannossa on noudatettava tiukkoja ympäristösäännöksiä, joilla suojellaan sekä viljelijöitä että luontoa.

Muun muassa Kulta Katriina Reilu ja Meiran tuplasertifioidut premium-mausteet ovat tuotettu Reilun kaupan standardien mukaisesti.

Voit tutustua Reilun kaupan toimintaan lisää tästä.

Luomu

Luomu eli luonnonmukaisesti viljelty tarkoittaa yleisesti sitä, että elintarvikkeen viljelyssä tavoitteena on toimia niin, että viljelystä ei aiheudu haittaa ympäristön, eläinten tai ihmisten terveyteen tai hyvinvointiin. Luonnonmukaisesti tuotetun kahvin kohdalla se tarkoittaa muun muassa sitä, että kahvipavut saavat kypsyä ilman keinotekoisia lannoitteita. Luomutuotantoa säätelee EU:n luomuasetus.

Luomu on tae siitä, että elintarvike on tuotettu laadukkaasti ja valvotusti ympäristön ja ihmisten hyvinvointi huomioon ottaen.

Meiralta löytyy valikoimastaan monia luomuvaihtoehtoja niin kahvin kuin mausteidenkin osalta. Tutustu esimerkiksi tuplasertifioituun Vallilan paahtimo -tuoteperheeseen ja vuoden 2020 uutuuteemme Meiran Luomuketsuppiin. Viime vuonna lanseerasimme myös tuplasertifioidun maustesarjan, joka sisältää nyt seitsemän tuotetta. Kaikki Meira Premium -luomusarjan vastuullisuussertifioidut mausteet on viljelty ekologisesti, ja ne tuotetaan kestävällä tavalla korkealaatuisia raaka-aineita käyttäen.