Tiesitkö, että kanan maustaminen on helpointa tehdä niin sanottuna jälkimaustamisena? Eli kanapalat paistetaan kypsäksi pannulla ja mausteseos lisätään kuuman lihan sekaan. Näin liha imee itseensä mausteisuutta ja lämmössä mausteet avautuvat loistoonsa. Riisin mausteen voi puolestaan lisätä joko keitinveteen tai sekoittaa lämpimään, valmiiseen riisiin.

Riisi mielletään usein lisäkkeeksi, mutta muutamalla lisäraaka-aineella ja hyvällä maustamisella loihdit riisistä kokonaisen aterian. Kokeile helppoa kana-biryanireseptiämme, jossa riisi ja kana maustetaan Meira Broilerimauste intialainen -mausteseoksella ja täydennetään kasviksilla.

Meiran Broilerimauste intialainen on yhdentoista mausteen upea yhdistelmä, jonka tuoksu ja maku vie sinut mielikuvamatkalle lämpöön. Mausteseokseen pikanttia mielenkiintoa tuo leivontamausteena tuttu kardemumma, joka sopii erinomaisesti myös riisi- ja liharuokien mausteeksi. Yhdessä muun muassa korianterin kanssa kardemumma on hienostunut maustepari!

Meiran kardemumma poimitaan syksyisin käsin Guatemalassa, josta se kuljetetaan kokonaisina siemeninä Suomeen Meiran tehtaalle. Kardemumma rouhitaan tai jauhetaan vasta juuri ennen mausteiden pakkaamista, joten mausteen laatu, tuoreus ja aromaattisuus säilyvät korkeina aina kotikeittiöihin saakka. Meiran mausteiden korkea laatu saa kotikokkien ruoat loistamaan!