Toscakakku
Toscakakku on klassikko, jossa olennaisessa osassa ovat mantelilastut. Resepti on ihanan yksinkertainen mutta myös herkullinen.
- Helppo
Ainekset:
| 2 | 2 munaa |
| 1.5 dl | 1 1/2 dl sokeria |
| 50 g | 50 g margariinia |
| 2.5 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | Meira leivinjauhetta |
| 0.5 dl | maitoa |
| 50 g | margariinia |
| 0.5 dl | sokeria |
| 1 rkl | vehnäjauhoja |
| 1 rkl | maitoa |
| 50 g | Meira mantelilastuja |
Ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Lisää sulatettu margariini, jauho-leivinjauheseos ja maito vuorotellen varovasti sekoittaen.
- Kaada taikina tasapohjaiseen voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 25 minuuttia.
- Mittaa kattilaan margariini, sokeri, jauhot ja maito. Kuumenna sekoittaen, kunnes rasva ja sokeri ovat sulaneet. Lisää mantelilastut.
- Levitä kuorrutus kakun pinnalle ja paista vielä n. 15 minuuttia.