mokkapaloja tarjoilualustalla

Mokkapalat

Ikuinen kestosuosikki toimii aina, juhlissa ja myyjäisissä! Reilusti kuorrutetta ja mehevä pohja, joka onnistuu myös gluteenittomasti. Tässä helppo ohje, jonka haluat tallentaa suosikkeihisi. Mitä jos kokeilisit tuunata mokkapaloja mausteilla vuodenaikaan sopivasti? Lisää taikinaan tai kuorrutteeseen esimerkiksi kanelia, kardemummaa tai vaniljaa oman makusi mukaan!

  • Helppo
  • 35 palaa

Ainekset:

Taikina
4 kananmunaa
3 dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3 tl Meira Leivinjauhetta
2 tl Meira Vaniljasokeria
¼ tl Meira Hieno Merisuolaa
250 g sulaa voita
2 ½ dl maitoa
Kuorrutus
n. 500 g tomusokeria (1 paketti)
3-4 rkl kaakaojauhetta
2 tl Meira Vaniljasokeria
150 g sulaa voita
1 dl vahvaa kahvia
Koristeet
3 rkl Meira nonparelleja
Gluteeniton: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen.
Maidoton: Käytä kauramaitoa ja maidotonta margariinia.

Ohje:

Taikina

  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
  3. Lisää sulaa voita, maitoa ja jauhoja vähän kerrallaan vuorotellen taikinaan nuolijalla käännellen (tai kevyesti vatkaten).
  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (30x40cm).
  5. Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

Kuorrutus ja koristelu

  1. Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrutus.
  2. Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.
  3. Lisää ensin sula voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää seuraavaksi kahvi osissa, kunnes koostumus on juuri sopivaa. Sekoita tasaiseksi voimakkaasti sekoittaen lusikalla.
  4. Levitä kuorrute pohjan päälle ja muotoile aaltoja lusikalla käännellen.
  5. Koristele mokkapalojen pinta nonparelleilla heti, jolloin koristeet tarttuvat kuorrutteeseen.
  6. Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.
  7. Mokkapalat säilyvät (ellei niitä syödä heti) useamman päivän hyvin peiteltynä jääkaapissa tai huoneenlämmössä.

Vinkki! Jos jostain syystä kuorrutteesta tulee liian paksua lisää hiukan kahvia. Voit lisätä nesteen kuorrutteeseen osissa, jolloin näet koska koostumus on juuri oikea!