Mokkapalat
Ikuinen kestosuosikki toimii aina, juhlissa ja myyjäisissä! Reilusti kuorrutetta ja mehevä pohja, joka onnistuu myös gluteenittomasti. Tässä helppo ohje, jonka haluat tallentaa suosikkeihisi. Mitä jos kokeilisit tuunata mokkapaloja mausteilla vuodenaikaan sopivasti? Lisää taikinaan tai kuorrutteeseen esimerkiksi kanelia, kardemummaa tai vaniljaa oman makusi mukaan!
- Helppo
- 35 palaa
Ainekset:
4 | kananmunaa |
3 dl | sokeria |
7 dl | vehnäjauhoja |
½ dl | kaakaojauhetta |
3 tl | Meira Leivinjauhetta |
2 tl | Meira Vaniljasokeria |
¼ tl | Meira Hieno Merisuolaa |
250 g | sulaa voita |
2 ½ dl | maitoa |
n. 500 g | tomusokeria (1 paketti) |
3-4 rkl | kaakaojauhetta |
2 tl | Meira Vaniljasokeria |
150 g | sulaa voita |
1 dl | vahvaa kahvia |
3 rkl | Meira nonparelleja |
Ohje:
Taikina
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään toisessa kulhossa.
- Lisää sulaa voita, maitoa ja jauhoja vähän kerrallaan vuorotellen taikinaan nuolijalla käännellen (tai kevyesti vatkaten).
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (30x40cm).
- Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kuorrutus ja koristelu
- Kun pohja on jäähtynyt, valmista kuorrutus.
- Sekoita tomusokeri, kaakaojauhe ja vaniljasokeri keskenään.
- Lisää ensin sula voi ja sekoita tasaiseksi. Lisää seuraavaksi kahvi osissa, kunnes koostumus on juuri sopivaa. Sekoita tasaiseksi voimakkaasti sekoittaen lusikalla.
- Levitä kuorrute pohjan päälle ja muotoile aaltoja lusikalla käännellen.
- Koristele mokkapalojen pinta nonparelleilla heti, jolloin koristeet tarttuvat kuorrutteeseen.
- Anna kuorrutuksen jähmettyä hetki ennen mokkapalojen leikkaamista.
- Mokkapalat säilyvät (ellei niitä syödä heti) useamman päivän hyvin peiteltynä jääkaapissa tai huoneenlämmössä.