Maustevoissa paistettuja ahvenfileitä ja kermaviilikastike
Kokeile maustaa kotimaiset ahvenfileet Meira Herkkudippien avulla – katso ohje helppoon maustevoihin tästä. Keitä ahvenfileiden kaveriksi uusia perunoita ja pari kananmunaa. Osta kylkeen jotain kauden rapsakoita vihanneksia - retiisinippu tuo väriä lautaselle.
- Helppo
- 4 annosta
Ainekset:
| 4-8 | keskikokoista ahvenfileetä |
| Ripaus | Meira hienoa merisuolaa |
| (Ripaus | Meira Luomu valkopippuria) |
| 30 g | Meira Herkkudipin avulla tehtyä maustevoita |
| 2 dl | kermaviiliä (15% rasvaa) |
| Ripaus | Meira hienoa merisuolaa |
| Ripaus | Meira Luomu mustapippuri rouhittu |
| Reilusti tilliä hienonnettuna | |
| Reilusti ruohosipulia tai kesäsipulia hienonnettuna | |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| Raastettu sitruunankuori | |
| 1 rkl | Dijon-sinappia |
| 2 rkl | kapriksia hienonnettuna |
Ohje:
- Poista ahvenfileistä ruodot leikkaamalla filee trumpettihousujen muotoon.
- Ripottele ohuesti suolaa kalafileille molemmin puolin. Jos et käytä maustevoita, pippuroi kalafileet valkopippurilla.
- Kuumenna pannu melko kuumaksi ja lisää pari ruokalusikallista maustevoita pannulle, nosta kalafileet kuplivan voin päälle ja paista 1-2 minuuttia per puoli kalafileiden koosta riippuen. Paista kalat erissä, jotta pannu ei tule liian täyteen.
Kermaviilikastike:
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voit tehdä kastikkeen valmiiksi jo tunti ennen tarjoilua.