Karitsan sisäfileetä ja bataattia italialaiseen tapaan

Näin maustat oikein karitsan sisäfileen ja bataatin italialaiseen tapaan.

  • 4 annosta

Ainekset:

600 g karitsan sisäfileetä
2 rkl Meira Yrttiseos Provencale
Meira ruokasuolaa
2 rkl oliiviöljyä
Limebataatit
500 g bataattia
3 rkl oliiviöljyä
Meira ruokasuolaa
10 myllykierrosta Meira Yrttinen kasvismauste -mausteseosta
2 rkl limemehua
Kastike
2 rkl oliiviöljyä
0.5 rkl Meira Yrttiseos Provencale
2 dl Demi glase -kastiketta
1 dl tomaattimehua
1 tl hunajaa
Meira ruokasuolaa
Viimeistelyyn
4 rkl pinjansiemeniä
1 tl öljyä
yrtin oksia

Ohje:

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla. Laita talouspaperin päälle jäähtymään.
  2. Valmista bataatit. Viipaloi bataatti noin puolentoista senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Pane bataat­tiviipaleet laakealle uunipannulle. Sekoita hyvin keskenään oliiviöljy, suola, limemehu ja mausteseos. Sivele mausteöljy bataattien päälle ja sekoita hyvin. Kypsennä bataatit 200-asteisessa uunissa noin 20-30 minuuttia koosta riippuen, kunnes ne ovat kypsiä.
  3. Poista terävällä veitsellä karitsan fileestä kalvot. Hiero marinointimauste fileiden pintaa. Anna marinoitua huoneenlämmössä noin puolisen tuntia. Huoneenlämpöinen liha kypsyy tasaisesti ja pysyy mehevänä. Grillaa tai paista pannulla mediumiksi juuri ennen tarjoilua. Ohut filee valmistuu mediumiksi 2 minuuttia kummaltakin puolelta paistettuna. Jälkikypsennä tarvittaessa uunissa 200 asteessa noin 5-10 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Anna fileen vetäytyä 5 minuuttia ennen leikkaamista.
  4. Valmista kastike. Laita öljy kattilaan ja lämmitä siinä marinointimauste. Lisää loput aineet ja keitä, kunnes hieman sakenee. Tarkista maku.
  5. Kokoa annos neljälle lämpimälle lautaselle. Laita bataattiviipaleet keskelle. Leikkaa karitsan filee viistosti puoliksi ja laita bataatin päälle. Laita kastiketta lihan päälle. Viimeistele paahdetuilla pinjansiemenillä ja yrtin oksalla.