mustikkapiirakka uunivuoassa ja annospala lautasella vaniljakastikkeen kera

Kannellinen mustikkapiirakka

Juhlista loppukesän makuja iki-ihanalla mustikkapiirakalla, jonka täyteläisen rukiinen maku vie kielen mennessään. Kannellisen piirakan voit leipoa tuoreista tai pakastemustikoista. Nam!

  • Helppo
  • Noin 8-10 palaa

Ainekset:

Täyte
1/2 l mustikoita (tuoreita tai pakaste)
1 dl sokeria
1-2 tl Meira kardemummaa
2 rkl perunajauhoja
Taikina
250 g pehmeää voita
2 dl sokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl ruisjauhoja
2 tl Meira vaniljasokeria
1 tl Meira leivinjauhetta

Ohje:

  1. Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe). Lisää seos kevyesti vatkaten taikinan joukkoon.
  3. Jaa valmis taikina kahteen osaan. Painele toinen osa halkaisijaltaan noin 26-28 cm piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla. Kaulitse toinen osa piirakkavuoan kokoiseksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.
  4. Kaada mustikkatäyte vuokaan taikinan päälle. Nosta kansi täytteen ja koko piirakan päälle. Painele haarukalla reunat kauniisti ja pistele vielä taikinan pintaan ilmareikiä haarukalla.
  5. Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea. Koristele jäähtynyt piirakka halutessasi tomusokerilla. Tarjoile mustikkapiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.