Kannellinen mustikkapiirakka
Juhlista loppukesän makuja iki-ihanalla mustikkapiirakalla, jonka täyteläisen rukiinen maku vie kielen mennessään. Kannellisen piirakan voit leipoa tuoreista tai pakastemustikoista. Nam!
- Helppo
- Noin 8-10 palaa
Ainekset:
1/2 l | mustikoita (tuoreita tai pakaste) |
1 dl | sokeria |
1-2 tl | Meira kardemummaa |
2 rkl | perunajauhoja |
250 g | pehmeää voita |
2 dl | sokeria |
2 1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 1/2 dl | ruisjauhoja |
2 tl | Meira vaniljasokeria |
1 tl | Meira leivinjauhetta |
Ohje:
- Mittaa kaikki täytteen aineet kulhoon ja sekoita. Jätä sivuun.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään (jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe). Lisää seos kevyesti vatkaten taikinan joukkoon.
- Jaa valmis taikina kahteen osaan. Painele toinen osa halkaisijaltaan noin 26-28 cm piirakkavuokaan. Pistele pohja haarukalla. Kaulitse toinen osa piirakkavuoan kokoiseksi pyöreäksi levyksi leivinpaperin päälle.
- Kaada mustikkatäyte vuokaan taikinan päälle. Nosta kansi täytteen ja koko piirakan päälle. Painele haarukalla reunat kauniisti ja pistele vielä taikinan pintaan ilmareikiä haarukalla.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia, kunnes väri on kauniin kullanruskea. Koristele jäähtynyt piirakka halutessasi tomusokerilla. Tarjoile mustikkapiirakka hiukan lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.