Mitä on kloraatti ja miten sitä voi päätyä elintarvikkeisiin?

Kloraatti on kemiallinen yhdiste, jota voi muodostua sivutuotteena klooripohjaisten desinfiointiaineiden käytöstä elintarvikkeiden ja juomaveden prosessoinnissa. Mahdollisia lähteitä kloraatille ovat esimerkiksi puhdistus- ja kasteluvesi sekä elintarvikekontaktipintojen puhdistukseen käytettävät klooripohjaiset aineet.

Miten uusi viherpippuri eroaa vanhasta?

Nykyinen viherpippurin raaka-aine on pakkaskuivattua, joka on väriltään vaalean vihreä ja rakenteeltaan pyöreä. Uusi laadukas ilmakuivattu viherpippuri on väriltään voimakkaan vihreä ja ulkonäöltään ryppyisempi. Se on rakenteeltaan myös kovempi kuten mustapippuri. Viherpippurin murskaaminen onnistuu parhaiten myllyllä tai morttelilla.  Ilmakuivattu viherpippuri vaatii hieman lämpöä, jotta sen maku alkaa vapautumaan ruokaan. Uutta viherpippuria voi käyttää ruoan valmistusvaiheessa, kuten keitoissa ja padoissa samaan tapaan kuin aikaisemminkin.

Kaikki Meiran kuivat mausteet ovat aina tuoreimmasta sadosta, joka takaa mausteen tuoreuden ja parhaimman makuelämyksen. Voit lukea lisää laatutakuustamme tästä.

Raaka-ainemuutos koskee näitä tuotteitamme:

Viherpippuri, kokonainen

Pippuriseos 3 pippuria, ei lisättyä suolaa

Täyteläinen pippuriseos, ei lisättyä suolaa

Yrttinen kasvismauste, ei lisättyä suolaa

Viispippuri, rouhittu, ei lisättyä suolaa