Jotta kahvipensas menestyisi, tulee ilmaston olla subtrooppinen tai lauhkea. Ihanteellinen lämpötila Arabicalle on 15-25 astetta ja Robustalle 22-26 astetta. Kahvipensas ei kestä hallaa. Sadetta kahvipensas vaatii 1000–2000 mm vuodessa, kukintaa edeltävät sateet ovat erityisen tärkeitä.

Meiran kahveihin etsitään parhaat mahdolliset raaka-aineet eri puolilta kahvia viljelevää maailmaa. Oikean kahvilaadun valinta on tärkeää täydellisen kahvisekoituksen rakentamisessa. Kahvisekoitusten laatiminen vaatii asiantuntijoilta usein vuosien työtä ja tinkimätöntä ammattitaitoa. Meiran kahvien alkuperään voit tutustua alla.

Afrikka

Keniassa tuotettu kahvi on makutyypiltään erittäin hapokas, kirkas ja eloisa. Siinä on vivahteena mustaa viinimarjaa. Keniassa kahvia viljellään mm. Nyerin, Kiambun, Merun ja Kirinyagan alueilla.

Tansaniassa tuotetussa kahvissa on tasapainoinen body, eli kahvin runko. Aromeissa on löydettävissä sitrusta. Myös Tansanilaista kahvia voisi kuvailla kirkkaaksi ja eloisaksi. Tansaniassa kahvia viljellään mm. Kilimanjaron, Mbozin ja Makambakon alueilla.

Ugandassa tuotettu kahvi omaa täyteläisen bodyn ja on happoisuudeltaan miedompi. Ugandan kahvialueista varsinkin Sipi Falls on ollut viime vuodet kovassa nosteessa upeiden aromien vaihdellessa sitruksesta aina karamelliin.

Sambiassa viljellyssä voimakasaromisessa kahvissa on tunnistettava maku. Esimerkiksi Keniassa tuotettuun kahviin verrattuna sambialaisessa kahvissa on huomattavasti vähemmän hapokkuutta. Sambiassa kahvia viljellään kuparivyöhykkeellä, Muchinga-vuorilla.

Etelä-Amerikka

Kolumbialaisessa kahvissa yhdistyy kahvin hyvä runko pehmeän täyteläiseen makuun. Kolumbialaisesta kahvista saatat löytää karamellisia ja pähkinäisiä aromeja.

Perulainen kahvi tunnetaan miellyttävästä ja pehmeästä, mutta poreilevasta maustaan. Vähemmän hapokas, makea arominen perulainen kahvi kasvaa muun muassa Norten ja Altomayon alueilla.

Brasilia tunnetaan paitsi kuumista sambarytmeistään, mutta myös pähkinäisen pehmeästä, suklaisesta ja pirteästä kahvistaan. Brasilialainen kahvi ei ole kovin hapokasta ja se on rungoltaan hyvin täyteläinen. Kahvi kasvaa Brasiliassa muun muassa Triangulon ja Mineiron alueilla. Brasilia on myös maailman suurin kahvintuottaja.

Hondurasista tulevaa kahvia kuvaillaan usein hedelmäiseksi ja marjaiseksi. Siitä on myös löydettävissä tummia jopa karamellisia sävyjä. Meiralle tulee kahvia Lempiran alueelta. Alueella viljellyille kahveille on tyypillistä, että niissä on myös persikkaisia aromeja.

Kahvintuoksuisin terveisin,
Lasse, Barista