Maailma on täynnä erilaisia kahvijuomia, joita kannattaa hyödyntää myös omassa kahvitarjonnassa. Vaikka hyvä kahvi on tuoreena parasta aivan sellaisenaan, joko espressona tai suodatinkahvina, niin joskus on hyvä saada vaihtelua päivittäisiin kahvirutiineihin.

Eri puolilla maailmaa kahvi nautitaan hyvin vaihtelevilla tavoilla; eksoottisista kahvitavoista voi löytyä uusia ideoita myös omaan kahvinjuontiin. Miltä kuulostaa esimerkiksi etiopialainen Buna-kahvijuoma, jossa kahvi nautitaan suolan ja voin kanssa, tai Guillermo-kahvi, jossa espresso kaadetaan limeviipaleiden päälle?
Hyvin mielenkiintoinen juoma on myös vietnamilainen Cà Phê Trứng eli munakahvi, joka sekoitetaan suodatinkahvista, munankeltuaisista, sokerista ja maitotiivisteestä. Monelle maistuva, makea Melya on kaakaojauheella ja hunajalla maustettu kahvijuoma, ja senegalilainen Café Touba taas kahvia, joka on maustettu pippurilla ja neilikalla. Ihanalta kuulostaa myös Meksikossa ja Latinalaisessa Amerikassa suosittu Café De Olla, joka on savipannuissa tehtävä, kanelilla ja ruokosokerilla maustettu kahvi. Virkistäviä juomia kaipaaville taas löytyy Thaimaasta Black Tie -niminen juoma, johon sekoitetaan jääteetä ja kahvia jäiden kanssa.

Kahvin kanssa voi uskaliaasti sekoittaa hyvinkin eksoottisia raaka-aineita. Kokeilunarvoisia ideoita on myös käyttää kahvissa lämmintä kookoskermaa maidon sijaan tai höystää kahvi suklaakastikkeella.  Hieman eksoottisempi kahviherkku on lakritsikahvi, joka kyllä vie kielen mennessään!

Lakritsikahvi

2 rkl lakritsikastiketta
1 espresso tai ½ dl suodatinkahvia
Noin 1,5 kuumaa maitoa
Lakritsimurskaa (vaikka turkinpippuria) tai raakalakritsijauhetta

Keitä kahvi ja lämmitä maitoa. Laita lattelasin tai mukin pohjalle lakritsikastiketta, kaada päälle kahvi ja sekoita. Lisää kuuma maito. Sirottele päälle lakritsimurskaa. Nauti!