Jo ensimmäisiä juomia maistellessa huomasimme, miksi kuplivat espressot ovat nousseet niin suureen suosioon! Ne ovat todella virkistäviä ja pirskahtelevia. Se ei kuitenkaan mielestäni ole suurin syy, vaan kuplien lisääminen espressoon korostikin kahvin aromeja aivan uudella tavalla. Aromit oli myös helpompi löytää, myös tottumattomammat kahvin maistelijat makuraadissa sanoivat kuplien helpottavan aromien löytämistä.

Mitä espresson sekaan voi sitten sekoittaa? Jos minulta kysytään, niin mitä vain kuplajuomaa. Jo nyt ravintoloissa ja kahviloissa näkee esimerkiksi Espresso tonica ja Espresso stoutia. Hyviä sekoituksia saa myös vaikkapa pelkästä kivennäisvedestä, inkivääri oluesta tai cola-juomista. Jos haluat juomasta erityisen raikkaan, kokeile ensin ravistaa espresso jäiden ja muutaman mintun oksan kanssa. Valmiiseen juomaan on myös kiva lisätä vaikkapa sitruunan tai limen siivu. Tässä hyvä perusresepti:

Tarvitset:

  1. 2 dl valitsemaasi kuplajuomaa
  2. 2 annosta espressoa
  3. jäitä
  4. sitrushedelmän siivu

Tee näin:

  • Täytä lasi jäillä ja laita lasiin myös sitrushedelmän siivu.
  • Kaada lasiin kuplajuoma.
  • Valuta espresso varoen esimerkiksi lusikkaa käyttäen päälle.
  • Nauti hyvässä seurassa tai varasta pieni hetki vain itsellesi!

Nautinnollisin terveisin,
Ann-Marie, Barista