Meira pähkinänkuoressa

Meira Oy valmistaa kahveja ja maustamistuotteita omassa tuotantolaitoksessaan Helsingin Vallilassa sekä vähittäiskauppa- että Food Service -sektorille. Meira on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia. Meira Oy:llä on Virossa tytäryhtiö Meira Eesti OÜ. Meira Oy:n liikevaihto vuonna 2019 oli 83,8 milj. euroa ja henkilöstöä oli 181.

Kahvi

Meiran kahvipaahtimo aloitti toimintansa jo vuonna 1914. Suomalaiset juovat vuodessa kahvia yli 50 miljoonaa kiloa, josta Meira paahtaa reilun viidenneksen. Meiran kahvimerkit valmistetaan useiden eri kahvilaatujen sekoituksista. Meiran tunnetuimmat kahvimerkit Suomen markkinoilla ovat Kulta Katriina, Saludo ja Segafredo-suodatinkahvit.

Maustamistuotteet

Meiran maustetehdas aloitti toimintansa vuonna 1915. Meiran maustamistuotteiden valikoimaan kuuluu kattava valikoima mausteita, leivontatuotteita, manteleita, pähkinöitä, sinappeja, ketsuppeja, säilöntätuotteita ja suolaa. Meira-mausteet kehitetään, valmistetaan ja pakataan Suomessa. Meira on mausteissa Suomen markkinajohtaja. Meira-mausteiden menestyksen taustalla ovat laaja valikoima, puhdas maku ja vähäsuolaisuus. Maustamistuotteiden raaka-aineita Meiraan tulee muun muassa Portugalista, Ruotsista, Vietnamista, Suomesta, Guatemalasta, Yhdysvalloista sekä Espanjasta luotettavilta ja pitkäaikaisilta kauppakumppaneilta.

Avainluvut

 Meira Oy  2016  2017  2018  2019
 Liikevaihto milj. €  82,6  86,9  84,3  83,8
 Henkilöstö keskimäärin  169  176  184  181

Massimo Zanetti Beverage Group

Meira Oy on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä ja on kansainvälistynyt voimakkaasti viime vuosina. Kahvin paahtimotoimintaa yhtiöllä on Italian ja Suomen lisäksi mm. Ranskassa, Itävallassa, Hollannissa, Puolassa, Isossa-Britanniassa, Brasiliassa, Costa Ricassa ja Yhdysvalloissa. Maailmanlaajuisesti Massimo Zanetti Beverage Group toimii noin 100 maassa.

 

Muut linkit:

www.meira.ee

www.mzb-group.com