vegaaninen-mansikka-raparperijuustokakku

Vegaaninen mansikka-raparperijuustokakku

Raikkaassa alkukesän vegaanisessa mansikka-raparperijuustokakussa maistuu myös vanilja, kaneli ja manteli. Täysin vegaaninen juustokakku hyytyy helposti Meira Agar agar -hyytelöimisjauheella ja hurmaa kevään juhlapöydässä vegaanien lisäksi sekasyöjät.

  • Keskitaso

Ainekset:

Pohja
150 g kaurakeksejä
50 g Meira mantelijauhetta
1 tl Meira kanelia
75 g maidotonta margariinia
Mansikka-raparperisose
1.5 dl mansikoita
1 dl raparperipaloja
1-2 rkl sokeria
1 tl sitruunamehua
Täyte
2.5 dl kauravispiä (Kaslink)
300 g kaurapohjaista tuorejuustoa (Oatly)
1 dl sokeria
1 tl Meira Vaniljasokeria
1.5 dl mansikka-raparperisosetta (ks. ohje alla)
2 tl Meira Agar agar -hyytelöimisainetta
Raparperikiille
200 g raparperia
2-3 rkl sokeria
1 dl vettä
1 tl Meira Vaniljasokeria
0.5 tl Meira Agar agar -hyytelöimisainetta
Koristeet
mansikoita
syötäviä kukkia
sokerihelmiä
raparperin kuorta

Ohje:

Pohja

  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 18-20 cm korkean irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Asettele vuoan reunoille reunakalvo, jos haluat siistin tuloksen.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä, lisää mantelijauhe ja kaneli.
  4. Sulata margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

Mansikka-raparperisose

  1. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kiehauta.
  2. Anna mansikoiden ja raparperien pehmentyä kunnolla.
  3. Surauta tasaiseksi sauvasekoittimella ja jäähdytä.

Täyte

  1. Vatkaa kauravispi vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Mittaa sokerit ja tuorejuusto kulhoon ja vatkaa nopeasti tasaiseksi.
  3. Mittaa mansikkaraparperisose (ohje yllä) pieneen kattilaan. Sekoita Meiran agar agar -jauhe soseeseen.
  4. Kuumenna sose kiehuvaksi ja keitä pari minuuttia sekoitellen.
  5. Kaada agar-seos heti nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.
  6. Lisää kauravispi nuolijalla käännellen seokseen. Kääntele ihan pohjasta asti, että koko massa sekoittuu kunnolla.
  7. Kaada massa vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

Raparperikiille

  1. Mittaa raparperit kattilaan sokereiden ja veden kanssa.
  2. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä kunnes raparperit hajoavat.
  3. Lisää agar ja kiehauta seos. Keitä parin minuutin ajan.
  4. Kaada hyytyneen kakun pinnalle lusikkaa tai lastaa apuna käyttäen, jotta kiille asettuu tasaisesti.
  5. Laita kakku jääkaappiin hyytymään noin 3 tunniksi.

Koristeet

  1. Asettele mansikat ja muut koristeet kakun päälle ennen juuri ennen tarjoilua.