Pumpkin spice latte

Pumpkin spice latte on mausteinen kahvijuoma, joka sisältää syksyisiä ja talvisia makuja. Omatekoisen siirapin valmistat helposti Meiran mausteilla.

  • Helppo

Ainekset:

Tupla espresso
1,2 dl maitoa / valitsemaasi kasvimaitoa
2 cl kurpitsasiirappia
kermavaahtoa/kauravispiä
Kurpitsasiirappi
3,5 dl vettä
3,5 dl sokeria
0,7 dl Meira vaniljasokeria
2 tl Meira Luomu Ceylonin kaneli
½ tl Meira Inkivääri jauhettu
5 kpl Meira Neilikka
½ tl Meira Muskottipähkinä jauhettu
2 dl Soseutettua kypsää kurpitsaa

Ohje:

  1. Lisää lattelasiin kurpitsasiirappi ja tupla espresso.
  2. Lisää päälle 65 asteiseksi vaahdotettu maito.
  3. Viimeistele kermavaahdolla. Voit halutessasi korvata itsekeitetyn siirapin valmiilla kurpitsasiirapilla.

Kurpitsasiirappi

  1. Lisää vesi ja sokerit kattilaan.
  2. Keitä keskilämmöllä niin kauan, että sokeri on sulanut veden sekaan.
  3. Lisää loput ainekset ja keitä seosta n.8 minuuttia. Älä anna siirapin kiehua.
  4. Siivilöi siirappi ja anna jäähtyä.
  5. Siirappi säilyy huoneenlämmössä n. kuukauden.