Käytetyistä kahvinpuruista tehty rub-mausteseos lihalle
Kahvi-rub toimii erityisen hyvin possun sisäfileellä, mutta se sopii hyvin myös muiden lihojen maustamiseen. Kahvinpurujen happo myös mureuttaa lihaa. Muista pestä kahvinpurut pois lihasta ennen paistoa marinoinnin jälkeen.
- Helppo
Ainekset:
| 2 rkl | ruokosokeria |
| 2 rkl | kahvinpuruja |
| 2 rkl | hunajaa |
| 1 tl | Meira hieno jodioitu mineraalisuolaa |
| 1 tl | Meira valkosipulijauhetta |
| 1 tl | Meira savupaprika |
| 1 tl | Meira paprikajauhe |
| 1 tl | makeuttamatonta kaakaojauhetta |
| ½ tl | Meira sipulijauhe |
| ¼ tl | Meira chilirouhe |
| Meira Luomu rouhittua mustapippuria |
Ohje:
- Sekoita kaikki ainekset sekaisin.
- Hiero lihan pintaan.
- Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
- Pese liha ja kuivaa sen pinta.
- Paista pintoihin kaunis väri pannulla ja laita liha uuniin.
- Paista uunissa paistomittarin kanssa halutun kypsyiseksi.