Meira tuo ensimmäisenä merkittävänä suomalaisena kahvitoimijana markkinoille sekä kofeiinittoman että runsaskofeiinisen suodatinkahvin. Hyvän maun vaaliminen on prioriteetti kaikessa Meiran kahvintuotannossa: siksi myös Kulta Katriina Plus -tuotteiden juurella on tarkka ja osaava tuotekehitys.

Kulta Katriina Plus BOOSTin kahviseos on kehitetty runsaasti kofeiinia sisältävistä korkealaatuisista kahvilajikkeista. Kahvi sisältää 30 % enemmän kofeiinia kuin tavallinen suodatinkahvi. Tuotekehitys ja analytiikka ovat olleet isossa roolissa ainutlaatuisen reseptiikan hiomisessa. Pavut viljellään Rainforest Alliance -sertifioiduilla tiloilla Hondurasissa, Vietnamissa ja Väli-Amerikassa. Tumma paahtoaste ja korkealaatuiset kahvilajikkeet antavat kahville vahvan ja täyteläisen maun. BOOST-kahvin tuotekehityksessä kiinnitettiin huomiota sen soveltuvuuteen muidenkin kuin perinteisen maidon kanssa. Tämä kahvi onkin erinomainen kumppani kaurajuomalle.

Piristymisen ja jaksamisen rinnalla entistä useampi hakee myös nautinnollisia kahvitteluhetkiä ilman kofeiinin piristävää vaikutusta. Tummapaahtoinen Kulta Katriina Plus RELAX on täysin kofeiiniton suodatinkahvi, mutta se maistuu yhtä täyteläiseltä kuin tavallinen kofeiinipitoinen kahvikin. Kahvia voi siis nauttia rauhassa illallakin yöuniaan menettämättä. Kahvi sisältää 100 % Arabica-papuja, jotka tulevat Meiralle Hondurasista, ja ne ovat Rainforest Alliance -sertifioituja. Kulta Katriina Relaxista on poistettu kofeiini luonnollisella Mountain Water Process -menetelmällä, jossa kofeiini poistetaan veden avulla eikä menetelmässä käytetä kemiallisia aineita.

Elämyshakuisuus liittyy entistä vahvemmin myös kahveihin

Elintarviketrendeissä on havaittavissa kasvava kiinnostus uusiin elämyksiin, ja perinteisiltäkin elintarvikkeilta, kuten kahvilta, odotetaan yhä enemmän. Suomalaisista aikuisista miehistä 89 % ja naisista 83 % juo kahvia päivittäin, joten kahvi kuuluu hyvin vahvasti monen arkeen.[ii] Kahvia juodaan monessa eri yhteydessä, ja se mitä kahvinjuonnilta haetaan, saattaa vaihdella jopa vuorokauden ajan mukaan.

Monet kahvitrendit tulevat Suomeen Yhdysvalloista. Maailmalla kahvituotetrendeissä näkyy selkeästi juuri runsaskofeiinisien tai täysin kofeiinittomien tuotteiden kysyntä; haetaan joko voimakasta virkistymistä tai pyritään välttämään liiallista pirteyttä ilta-aikaan. Esimerkiksi vuorotyössä saatetaan kaivata virkeystasoa ylläpitäviä tuotteita, kuten kofeiinipitoisia juomia tai välipaloja.[iii]

Uudet Kulta Katriina Plus -kahvit on suunniteltu arjen haasteet huomioiden. Ne mahdollistavat kahvista nauttimisen ajankohdasta, vastuullisuudesta ja mausta tinkimättä.

– Kahvilta halutaan koko ajan enemmän. Hyvän maun lisäksi kahvista haetaan vahvemmin hyvinvointia ja toimintakykyä tukevia elementtejä, esimerkiksi keskittymiskykyä tai rauhoittumista. Nämä trendit eivät ole ohimeneviä, ja olemmekin erittäin iloisia, että voimme vastata kysyntään aivan omaa luokkaansa olevilla uusilla tuotteillamme, markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi iloitsee.

Lisätiedot

Meira, markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi, p. 040 743 7850, [email protected](link sends e-mail)

[i] Mintel Food & Drink Trends 2019-2020, 2019.

[ii] Valsta ym. Ravitsemus Suomessa. FinRavinto 2017 -tutkimus. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. 2018.

[iii] Mintel Food & Drink Trends 2019-2020, 2019.