McDonald’s-ravintoloista saa 3. lokakuuta alkaen italialaistyyppistä Segafredon suodatinkahvia sekä espressoa. Segafredo on McDonald’s-ravintoloiden kahvikumppani 16 maassa. Suomessa Segafredo-kahveja maahantuo ja valmistaa Meira Oy.

”Kehitämme jatkuvasti tuotevalikoimaamme ja haluamme tarjota laatutietoisille ja valveutuneille suomalaisille kahvinjuojille makuelämyksiä ja monipuolisia vaihtoehtoja. Segafredo-kahvin tuominen ravintoloihimme tukee erityisesti erikoiskahvien kehittämisen tavoitettamme”, kertoo Suomen McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

”Haluamme tarjota suomalaisille kuluttajille parhaita kahvielämyksiä ja McDonald’s-ravintolat ovat erinomainen väylä tähän. Olemme ylpeitä alkavasta kumppanuudesta, onhan McDonald’s myös yksi vaativimpia HoReCa -sektorin kumppaneita”, hehkuttaa Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo.

McDonald’s-ravintoloille on kehitetty yksinoikeudella kaksi omaa Segafredo-kahvia, jotka vastaavat tarkasti McDonald’sin kansainvälisiä ja paikallisia vaatimuksia maun, raaka-aineen laadun ja vastuullisuuden osalta. Maultaan italialaistyyppinen kahvi on valmistettu 100% arabica-kahvipavuista. Rainforest Alliance -sertifikaatti varmistaa, että McDonald´s-kahvit on tuotettu ympäristöystävällisesti sekä kestävän kehityksen periaatteita noudattaen.

Lisätietoa:
McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen, puh. +358 40 501 7179, heli.ryhanen (at) fi.mcd.com
Meiran markkinointipäällikkö Heidi Päiväniemi, +358 40 743 7850, heidi.paivaniemi (at) meira.fi

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Tuttu kaarikuvio kohoaa yli 100 maassa, yhteensä noin 37 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Maailmanlaajuisesti ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Tällä hetkellä Suomessa on 65 McDonald’s-ravintolaa, joista 60 eli yli 92 % on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 14.

Vuodesta 1914 toiminut Meira Oy on osa italialaista Massimo Zanetti Beverage -konsernia, joka on Euroopan suurimpia kahvialan yrityksiä. Konserniin kuuluva Segafredo Zanetti on johtava espresson valmistaja Italiassa ja myös maailmanlaajuisesti. Meira valmistaa ja markkinoi Suomessa, Baltiassa ja Tanskassa kahveja, leivonta- ja maustamistuotteita sekä pähkinöitä kuluttajille ja ammattilaisille. Meiran tuotemerkkejä ovat mm. Kulta Katriina ja Segafredo.