1. Käytä aina puhtaita välineitä. Suodatinkahvia valmistettaessa on syytä puhdistaa kahvinvalmistusvälineet päivittäin.Suodatinkahvinkeitin on syytä puhdistaa säännöllisin väliajoin esimerkiksi kalkinpoistoaineella tai sitruunahapolla. Muut kahvinvalmistusastiat voi pestä koneessa tai käsin kuumalla vedellä ja astianpesuaineella jokaisen käyttökerran jälkeen. Huolellinen huuhtelu on tärkeää. Pinttyneet astiat voi puhdistaa soodalla (2–3 rkl soodaa litraan kiehuvaa vettä).
  2. Valitse suodatinkahviin oikeankokoinen suodatinpaperi. Tarkista, että suodatinpaperi on oikean kokoinen suodatinsuppiloon. Taita suodatinpaperin reunat saumoja pitkin ja aseta paperi suodattimeen.
  3. Annostele tarkasti. Mittaa suodatinjauhettua kahvijauhetta, esimerkiksi Kulta Katriina tai Reilu kahvia, 1 mittalusikallinen (7 g) kupillista kohden tai 60–70 grammaa yhtä vesilitraa kohden.
  4. Käytä kylmää, raikasta vettä. Valmista suodatinkahvi aina kylmästä ja raikkaasta vedestä.
  5. Varmista veden oikea lämpötila. Jotta suodatinkahvi olisi täyteläisen makuista, on veden oltava koko suodatusajan 92–96-asteista.
  6. Tarjoa kahvi vastavalmistettuna. Suodatinkahvi on aina parhaimmillaan juuri valmistettuna. Paras kahvijuoman säilytyslämpötila on noin 80 astetta. Valmis kahvijuoma säilyttää parhaat arominsa puolen tunnin ajan. Jos joudut seisottamaan kahvia kauemmin, kaada se termoskannuun.
  7. Vanhaa ja uutta suodatinkahvia ei saa sekoittaa. Vanhan kahvin kitkerä maku pilaa tuoreen kahvin.