Mausteiset bataattilohkot
Meira Luomu Ceylon kaneli ja bataatti on maistuva makupari! Herkulliset maustetut bataaattilohkot toimivat naposteltavina pikkujouluissa tai illanistujaisissa dipin kanssa. Kokeile myös lisukkeena vaikka modernissa joulupöydässä.
- Helppo
Ainekset:
| 500 g | bataattia (1 iso tai kaksi pientä) |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 tl | Meira hieno jodioitu merisuolaa |
| 1 tl | Meira Luomu Ceylon kanelia |
| ½ tl | Meira savustettu paprikaa |
| ½ tl | Meira valkosipulijauhetta |
| ½ tl | Meira mustapippurijauhetta tai mustapippurirouhetta |
| 200 g | Kasvipohjainen fraichea |
| 1 pss | Meira Herkkudippi Paprika |
Ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese ja lohko bataatti. Laita bataatti leivinpaperin päälle uunipellille.
- Sekoita kulhossa öljy ja mausteet ja hiero mausteseos tasaisesti bataateille.
- Paista lohkojen koosta ja uunin tehokkuudesta riippuen 25 – 35 minuuttia eli kunnes bataattilohkot ovat kypsiä ja saaneet kauniisti paahtuneet reunat.
- Bataattien paistuessa sekoita dippi fraicheen. Tarjoa bataattilohkot kuumina dipin kanssa.