viipaloituja maustekurkkuja kolmessa purkissa

3 x maustekurkku

Uusia makuja maustekurkkuihin. Herkulliset makuparit chili & inkivääri, hunaja & valkosipuli, tilli & sitruuna maistuvat kaikille. Kokeile vaikka kaikkia kolmea makuyhdistelmää!

  • Helppo

Ainekset:

Chili & inkivääri
1,5 kg kurkkuja
2 chiliä
1 pala inkivääriä
1 pss Meira Mausteseos kurkun säilöntään
2 dl etikkaa
2 dl sokeria
1 l vettä
Hunaja & valkosipuli
1,5 kg kurkkuja
10 valkosipulinkynttä
1 pss Meira Mausteseos kurkun säilöntään
2 dl etikkaa
1 dl sokeria
2 dl hunaja
1 l vettä
Tilli & sitruuna
1,5 kg kurkkuja
2 sitruunaa
1 nippu tilliä
1 pss Meira Mausteseos kurkun säilöntään
2 dl etikkaa
1,5 dl sokeria
1 l vettä

Ohje:

Chili & inkivääri

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja viipaloi inkivääri. Viipaloi chili siemenineen.
  2. Lado viipaleet/lohkot, inkivääri ja chili kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
  3. Kiehauta liemi ja kaada se heti tölkkeihin niin, että kurkut peittyvät. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
  4. Anna kurkkujen maustua noin kaksi viikkoa viileässä ennen tarjoilua.

Hunaja & valkosipuli

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Kuori ja paloittele valkosipulinkynnet.
  2. Lado viipaleet/lohkot ja valkosipulinkynnet kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
  3. Kiehauta liemi ja kaada se heti tölkkeihin niin, että kurkut peittyvät. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
  4. Anna kurkkujen maustua noin kaksi viikkoa viileässä ennen tarjoilua.

Tilli & sitruuna

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne viipaleiksi tai lohkoiksi. Pese ja kuori sitruunat.
  2. Lado viipaleet/lohkot, sitruunankuoret ja pestyt tillit kerroksittain puhtaisiin lasipurkkeihin.
  3. Kiehauta liemi ja kaada se heti tölkkeihin niin, että kurkut peittyvät. Sulje tölkit ja anna jäähtyä.
  4. Anna kurkkujen maustua noin kaksi viikkoa viileässä ennen tarjoilua.