- Annostele vesi mutteripannun alaosaan. Käytä aina kylmää ja raikasta vettä.
- Mittaa mutteripannun keskellä olevaan suodatinosaan espressokahvijauhe.
- Täytä koko suodatinosa espressokahvijauheella, esimerkiksi Segafredo Intermezzo kahvijauheella.
- Käännä mutteripannun yläosa kiertäen tiiviisti alaosaan kiinni. Varmista, että jengat osuvat kohdalleen.
- Laita mutteripannu liedelle ja lämmitä niin kauan, että kuuma vesi puristuu espressokahvijauheen läpi yläosaan.
- Kahvi on valmis nautittavaksi.
3.6.2020
Mutteripannulla
Mutteripannu eli mokkapannu on yksinkertainen työkalu hyvän vahvan kahvin valmistukseen kotioloissa. Mutteripannu sopii edullisena keittimenä erityisesti sinulle, joka haluat valmistaa espressopohjaisia erikoiskahveja: vahvaa kahvia voi käyttää ohjeissa espresson tapaan. Näin valmistat mutteripannulla hyvää vahvaa kahvia.