Meiran tehdaskiinteistössä maanantaina aamupäivällä alkanut tulipalo aiheutti tuotanto- ja toimituskatkoksen sekä maustetehtaan että paahtimon puolella. Tavarantoimitusvalmius on saatu varmistettua tänään, ja ensimmäiset toimitukset lähtevät maanantaina 27.12. Kaikki toiminta käynnistetään työturvallisuus ja elintarvikehygienia edellä.

Maustetehtaan toiminta saadaan käynnistettyä heti maanantaina suurilta osin. Elintarviketuotantoon liittyvät siivoustyöt on saatu tehtyä ja työturvallisuus varmistettua. Tuotantoa ja tavaroiden keräilyä vaikeuttaa hissien osittainen vajaatoiminta, mutta tarkalla tavaravirtasuunnittelulla tilaukset saataneen toimitettua olosuhteisiin nähden hyvin.

Paahtimon puolella korjaustöitä rajoittavat edelleen turvallisuusnäkökulmat paloalueen ja sammutusvesivalumien yhteydessä. Korjaustyöt sähköjen ja katon osalta on jo aloitettu.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo katsoo luottavaisin mielin kohti seuraavia viikkoja.

”Onneksemme maustetehtaan toiminta saadaan käyntiin jo viikon päästä tulipalon alkamisesta, ja paahtimon puolella korjaustyöt etenevät. Toki emme tiedä vielä kaikkia vaurioita ja niiden korjaamisen aikataulua, mutta uskomme, että saamme myös kahvien osalta tuotannon alkamaan alkuvuodesta”, Sinisalo toteaa.

 

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo
+358 50 590 8027
[email protected]