Meiran tehdaskiinteistössä maanantaina aamupäivällä alkanut sitkeä tulipalo on saatu sammutettua, ja Helsingin Kaupungin Pelastuslaitos on luovuttanut kiinteistön hallinnan takaisin Meiralle. Alustavat vauriokartoitukset on tehty, ja toiminta saadaan jo huomenna 23.12. käyntiin toimitusten osalta. Meiran laadunvarmistus on varmistanut kaikki asiakkaille ja kuluttajille toimitettavien tuotteiden virheettömyyden.

Maustetehtaan puoli kiinteistöstä säilyi lähes kokonaan vaurioitta. Oman haasteensa toiminnan käynnistämiseen tuovat sähkölaitteiston osittainen vaurioituminen ja kastuminen, joka vaikuttaa muun muassa hissien toimintaan. Arvion mukaan hissit voidaan kuitenkin käynnistää osittain jo tänään. Kaikki toiminta käynnistetään työturvallisuus ja elintarvikehygienia edellä.

Paahtimon puolella ullakko, kattorakenteet ja yksi kolmesta paahtokoneesta vaurioituivat. Pakkaussali, paahtimon sydän eli valvomo sekä jauhatuslaitteistot säilyivät lähes vaurioitta. Jälleenrakennuksen suunnittelu on jo käynnissä, ja kuivaustyöt sekä tilojen turvallisuuden varmistaminen on aloitettu. Toiminnan ylösajon aikataulu on vielä avoin ja tarkentuu tulevien päivien aikana.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo on ollut johtamassa kriisitilannetta Vallilassa, ja kiittää omaa henkilökuntaansa.

”Meitä kohdannut tulipalo on ollut meille kaikille järkyttävä ja surullinen tapahtuma. Haluan kuitenkin osoittaa kiitokseni meiralaisille, jotka ovat tässä kriisissä osoittaneet syvää sitoutumista päivystäen läpi yön paahtimolla, kartoittaen vaurioita sekä tarttuen välittömästi toimeen tuotannon ja toimitusten uudelleen käynnistämiseksi”, Sinisalo toteaa.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo
+358 50 590 8027
[email protected]