Meiran paahtimolla on ollut kiireistä koko jouluviikolla sattuneen tulipalon jälkeisen ajan. Samanaikaisesti kun on korjattu tulipalon ja sammutusvesien jälkiä, tehty vauriokartoituksia sekä aloitettu paahtimon korjaussuunnittelu, on keskusteltu ulkopuolisten paahtimoiden kanssa yhteistyöstä kahvin paahtamisen suhteen.

Suuren mittakaavan tulipalosta huolimatta vauriot syntyivät melko pieneen osaan paahtimon prosessia. Kahvin jauhatusmyllyt sekä pakkaussalin laitteisto säilyivät kunnossa. Näin ollen melko nopeasti tunnistettiin, että jos kahvia voitaisiin paahtaa ulkopuolella, se pystyttäisiin jauhamaan ja pakkaamaan itse Vallilassa oman henkilöstön voimin.

Meira valmistaa noin neljänneksen Suomessa kulutetusta kahvista. Tuttujen kahvimerkkien makulaadun varmistaminen on avainasemassa, kun kahvia paahdetaan muualla kuin omassa prosessissa.

”Olemme solmineet nyt kahden kumppanin kanssa sopimuksen, jossa Meiran kahvilaatuja voidaan paahtaa reseptimme mukaisesti muualla, ja kuljettaa meille Vallilaan jauhettavaksi ja pakattavaksi oman henkilöstömme voimin. Tämä on suhteellisen monimutkainen prosessi, jossa ensisijaisen tärkeää on varmistaa suomalaisille kuluttajille rakkaiden Kulta Katriina, Saludo ja Segafredo-tuotteiden saatavuus sekä makulaatu. Laadunvarmistuksen hoidamme oman tuotekehitys- ja laatutiimimme voimin,” Sinisalo toteaa.

Meiran maustetehtaan tuotanto on ollut täydessä käynnissä jo tammikuun alusta.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo
+358 50 590 8027
[email protected]