Meiran tehdaskiinteistössä maanantaina 20.12. aamupäivällä alkanut tulipalo aiheutti tuotanto- ja toimituskatkoksen sekä maustetehtaan että paahtimon puolella. Toimitukset saatiin alkamaan heti joulun jälkeen 27.12., ja samana päivänä käynnistettiin myös maustetehtaan toiminta.

Ennen maustetehtaan linjojen käynnistämistä varmistettiin työturvallisuus sekä elintarvikehygienian toteutuminen kaikilta osin. Myös tehtaalla olleet raaka-aine- ja valmistuotevarastot käytiin läpi laatutiimin voimin.

Kaikki mauste-, suola-, leivonta- sekä pähkinälinjat ovat olleet käynnissä jo viime viikolla. Eilen maanantaina käynnistettiin myös sinappi- ja ketsuppilinja. Maustetehtaan osalta vauriot olivat vähäisiä, koska palo- ja sammutusalue sijaitsi kiinteistön toisessa päässä.

Paahtimon korjaus-, ja vauriokartoitus- ja elvyttämistyöt ovat edenneet hyvin. Paahtimon peltikatto on purettu, ja katon korjaussuunnittelu sekä suojakatteen rakentaminen on aloitettu. Ullakolla sijainneiden paahtimon prosesseihin liittyvien laitteistojen vauriot on kartoitettu ja niiden korjaussuunnittelu on käynnissä.  Kahvin tuotanto pyritään aloittamaan osittain jo seuraavien viikkojen aikana.

Meiran toimitusjohtaja Raimo Sinisalo kiittää meiralaisia sitkeydestä ja kekseliäisyydestä palon vaurioiden korjaamisessa:

”On hienoa, miten meiralaiset ovat ottaneet toiminnan uudelleen käynnistämisen kunnia-asiakseen. Korjaustiimimme whatsapp-ryhmään on tullut palon jälkeisinä päivinä lähes joka tunti viestejä siitä, mikä osa toiminnasta –  hissi, tuotantolaitteisto tai tavarankeräily – on saatu käynnistettyä. Viime viikolla saimme ryhmään tunnelmaa nostattavan videon, jossa paahtimon pakkauskone oli koekäynnistetty menestyksekkäästi – alle viikossa tulipalon jälkeen.”, Sinisalo kertaa.

Lisätiedot:
Toimitusjohtaja Raimo Sinisalo
+358 50 590 8027
[email protected]