Tuorein sato ja suojakaasu takaavat säilyvyyden

Pähkinöissä korkea laatu tarkoittaa suurta kokoa, ehjää rakennetta ja tuoreita pähkinöitä, joissa ei ole epäpuhtauksia. Meiralla pähkinöiden korkeasta ja tasaisesta laadusta vastaa laadunhallinta. Ulkonäön ohella hyvän pähkinän tunnistaakin mausta; sekä maku että rakenne muuttuvat vanhetessa, minkä vuoksi Meiran pähkinät ovat aina uusinta satoa. Makunautinnon ja terveellisyyden kannalta tärkeää on lisäksi säilyvyys: Meiran pähkinät pakataan suojakaasuun, mikä hidastaa niiden sisältämien rasvojen härskiintymistä. Pähkinät pakataan Meiran tehtaalla Helsingin Vallilassa.

– Haluamme tarjota kuluttajille markkinoiden laadukkaimmat pähkinät. Ostamme pähkinät luotetuilta ja pitkäaikaisilta yhteistyökumppaneiltamme, joiden kanssa pidämme tiiviisti yhteyttä ja joita myös auditoimme. Arvioimme jokaisen saapuvan pähkinäerän ja käytämme vain laatukriteerimme täyttävät erät. Lisäksi teemme aistinvaraista arviointia myös tuotannon aikana. Erilaisten pähkinäpussien sisältöä on helppo vertailla kotonakin ulkonäön ja maun perusteella, Meiran laatupäällikkö Noora Toivonen opastaa.

Suomalaisia kehotetaan lisäämään pähkinöiden syömistä

Luonnon omina tuotteina pähkinät sopivat erinomaisesti niin terveelliseksi välipalaksi kuin naposteltavaksi sekä ruuanlaittoon ja leivontaan. Esimerkiksi saksanpähkinä sisältää kuidun lisäksi runsaasti omega 3 -rasvahappoja. Hyvästä valinnasta kertoo myös Suomen Sydänliiton Meiran pähkinöille myöntämä Sydänmerkki – ensimmäisenä Suomessa. Edellytyksenä merkille on, ettei pähkinöihin ole lisätty suolaa, sokeria eikä rasvaa.

Vuonna 2014 pähkinät ovat myös ensi kertaa mukana uudistetuissa ravitsemussuosituksissa*.  Suolaamattomia tai muulla tavalla kuorruttamattomia pähkinöitä ja siemeniä suositellaan nautittavaksi, lajeja vaihdellen, noin 30 g eli kaksi ruokalusikallista päivässä. Hyvän tyydyttymättömän rasvan ja kasviproteiinin lisäksi suositukset liittävät pähkinöiden ja siementen syömiseen muitakin myönteisiä terveysvaikutuksia: lisäämällä niiden käyttöä saa ravintokuitua, vesiliukoisia vitamiineja ja monia tärkeitä kivennäisaineita.

*Ravitsemussuositukset:
http://www.ravitsemusneuvottelukunta.fi/files/attachments/fi/vrn/ravitsemussuositukset_2014_fi_web.3.pdf(link is external)