Tummapaahtoinen kahvi on löytänyt tiensä suomalaisten kahvikuppeihin kuluneen vuosikymmenen aikana. Vaikka vaaleapaahtoinen kahvi pitää yhä ykkössijaa suosikkikahvilaatuna, näkyy tumman paahdon suosio jo selkeästi kulutusluvuissa: tummapaahtoisen suodatinkahvin osuus vähittäiskaupassa myydystä kahvista Suomessa on jo 17 prosenttia.

Neljä vuotta sitten lanseerattu Kulta Katriina Tumma Paahto on Suomen myydyimpiä kahveja. Sen paahtoaste on 3. Kuluttajien makumieltymykset näyttävät muuttuvan jatkuvasti yhä tummemmiksi, ja tähän mieltymykseen vastaa maaliskuun alussa myyntiin saapuva Kulta Katriina Tummempi Tumma. Uutuuden paahtoaste on 4 eli tuoteperheen tummin.

– Uusi Kulta Katriina Tummempi Tumma sopii erityisen hyvin maidon kanssa nautittavaksi. Se on Arabica-kahviseos, jonka pavut tulevat meille Itä-Afrikasta ja Väli-Amerikasta. Maultaan se on täyteläinen, paahteinen ja pehmeän samettinen. Jälkimaku on runsas ja siitä voi löytää aavistuksen suklaata, kuvailee Meiran barista Lasse Vidman.

Uusia makuelämyksiä perinteisillekin kahvin ystäville

Suomeen rantautuneen kahvitrendin taustalla on muun muassa lisääntynyt matkustelu:

– Muualla Euroopassa ja maailmalla kahvi on lähes poikkeuksetta tummaksi paahdettua. Vaaleapaahdon ystävinä tunnetut suomalaiset ovat hiljalleen alkaneet omaksua uusiakin makuja kahvikuppiinsa, Vidman kertoo.

Kulta Katriina Tummempi Tumma rohkaisee perinteistäkin kahvin ystävää kokeilemaan yhä tummempaa paahtoa. Sen edullinen hinta on linjassa muiden Kulta Katriina -kahvien kanssa, ja pakkauksen kaunis ulkoasu viestii uutuuden kuuluvan tuttuun ja rakastettuun Kulta Katriina -kahviperheeseen.

Suomalaiset ovat nauttineet Kulta Katriinaa jo 80 vuoden ajan. Ikisuosikki, vaaleapaahtoinen Perinteinen Kulta Katriina on Suomen toiseksi myydyin suodatinkahvi, ja 2014 markkinoille tuotu Kulta Katriina Luomu puolestaan maamme myydyin luomukahvi.

Kulta Katriina -kahvit kehitetään ja valmistetaan Helsingin Vallilassa. Aleksis Kiven kadun ja Sturenkadun risteyksessä sijaitsevassa rakennuksessa on paahdettu kahvia vuodesta 1935. Kahvia paahdetaan siellä jokaisena arkipäivänä.